06. AUG. 2019 KL. 10:28

Renovering giver billigere husleje på Peter Freuchens Vej

foto-1.jpg

Alabu Bolig

En gennemgribende renovering af 117 almene boliger på Peter Freuchens Vej betyder besparelser for lejerne på mellem 444 kr. til 961 kr. om måneden.

Den almene boligorganisation Alabu Bolig har været i gang med en totalrenovering af fire fritstående boligblokke i tre etager med kælder på Peter Freuchens Vej i Aalborg S.Ø. Både indvendigt og udvendigt har lejlighederne gennemgået en større istandsættelse siden 2017, og den sidste etape bliver gjort færdig i efteråret 2019. Desuden er antallet af lejligheder reduceret fra 138 til 117 for at tilbyde flere større lejligheder.

”Bygningerne har fået ny tagbeklædning, nye vinduer og døre, nye altaner og efterisolering af facader. Desuden har vi etableret indvendige elevatorer og lavet en indvendig totalrenovering. Boligerne er blevet mere tilgængelige med nye badeværelser, ventilationsanlæg og delvist nye installationer” forklarer direktør Klaus Ringgaard i en pressemeddelelse.

Nedjustering af huslejen er ifølge direktør Klaus Ringgaard muliggjort, fordi boligafdelingens finansierings- og driftsudgifter bliver lavere end forventet. Derudover peger han på, at der er tale om et meget vellykket renoveringsprojekt, hvor økonomien har udviklet sig bedre end budgetteret.

”Vi har oplevet en super god licitation og deraf følgende bedre projektøkonomi med gunstigere rammevilkår. Samtidig har generelle effektiviseringstiltag i Alabu Bolig medvirket til lavere driftsomkostninger i boligafdelingen. Som almen boligorganisation kommer enhver besparelse lejerne til gode, så de kan se frem til at få reduceret huslejen omkring 9 procent fra den 1. august”, uddyber direktør Klaus Ringgaard. 

Fundamentet i den almene sektor bygger på, at økonomien er styret efter balancelejeprincippet. Det betyder, at lejerne oplever tryghed omkring den månedlige husleje, også når en afdeling bliver renoveret.

”Projektet på Peter Freuchens Vej er et fint eksempel på Alabu Boligs strategiske fokus på at etablere bæredygtig økonomi og tilbyde særdeles gunstige og billige boliger tæt på det centrale Aalborg”, slutter direktør Klaus Ringgaard.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste