28. AUG. 2019 KL. 10:25

Kæmperenovering af 810 boliger i gang i Roskilde

1120-x-630-aeblehaven.jpeg

Boligselskabet Sjælland

En omfattende renovering af Rønnebærparken og Æblehaven i Roskilde kan gå i gang. Opgaven har en estimeret værdi af 750 millioner kroner.

Boligselskabet Sjælland er i gang med selskabets indtil nu største samlede helhedsplan og renovering. Det drejer sig om Rønnebærparken og Æblehaven i Roskilde Vest som nu skal igennem en gennemgribende modernisering.

Efter mange års arbejde er den demokratiske proces nu overstået, og de to boligafdelinger med i alt 810 boliger og cirka 1.500 beboere skal nu ombygges og renoveres.

Hele renoveringsopgaven har en værdi af 750 millioner kroner og vil give de enkelte boliger og området som helhed et betydeligt løft. Renoveringen støttes af Landsbyggefonden.

Det oplyser Boligselskabet Sjælland i en pressemeddelelse.

Boligselskabet Sjælland har valgt NCC som totalentreprenør på renoveringen af Rønnebærparken og Æblehaven i Roskilde.

”Vi er utroligt glade for, renoveringsprojektet nu er klar til at blive realiseret. Renoveringen giver de enkelte boliger og området et tiltrængt løft og gør begge boligafdelinger mere attraktive at bosætte sig i,” siger direktør for Boligselskabet Sjælland, Bo Jørgensen.

Foruden en omfattende renovering af de eksisterende boliger, der vil give et løft til hele kvarteret, bliver der bygget nye tagboliger på ti af de eksisterende boligblokke.

Rønnebærparken får 27 attraktive nye tagboliger, mens Æblehaven får 33. Der vil både blive opført 3- og 4-værelses boliger, og i nogle boliger vil der være mulighed for at opdele boligen i flere rum. Tagboligerne bliver opført uden skråvægge, og alle boligerne får en indbydende åben altan enten mod syd eller vest.

”Kun beboerne i de boliger, der skal sammenlægges, bliver genhuset. De andre bor fortsat i deres bolig under renoveringen, og her var det vigtigt at finde en samarbejdspartner, der tog hensyn til vores beboeres hverdag og trivsel og samtidig havde mange års erfaring med opgaver i denne størrelse,” fremhæver Bo Jørgensen ifølge en pressemeddelelse fra Boligselskabet Sjælland.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste