19. AUG. 2019 KL. 15:20

fsb bygger flere almene boliger i Ørestad

oerestads-boulevard-1.jpg

fsb

Boligselskabet fsb har netop taget det første spadestik til 44 familieboliger og 4 ungdomsboliger på Ørestads Boulevard i Ørestad. fsb bygger sammen med AP Pension, der opfører 174 private boliger, erhvervslokaler og en daginstitution samme sted.

Et samarbejde med muligheder

Samarbejdet sker efter den delegerede bygherremodel, hvor det er AP Pension, der udbyder byggeriet og opfylder kravet om 25 pct. almene boliger i nybyggeri.

"Vi er meget glade for samarbejdet. Når almene og private aktører bygger tæt sammen og i et godt fællesskab, er der mulighed for at nå målet om mange flere nye almene boliger. For det er vigtigt, at mennesker med almindelige indkomster også kan bo i hovedstaden. Det er vigtigt med en blandet by med mange forskellige borgere," siger Steen Søndergaard Thomsen, formand for fsb.

Mere fællesskab

Fællesskabet i det nye byggeri vil få en særlig vægt. Her kommer der tagterrasser og grønne, åbne hjørner inde i bygningen til fælles ophold. Der er nemlig et ønske om at skabe en grøn bebyggelse med et større fokus på det sociale, end normen er for etageboliger i dag.

Boligerne kommer til at ligge ved kommunens nye hal til sport og fritid Ørestad Streethal. Det er en døgnåben idrætsfacilitet, der også kan bruges som socialt samlingssted for de lokale beboerne, der kan booke hallen til arrangementer. Der bliver altså tale om en hel lille by fra starten med boliger, idrætsfaciliteter og daginstitution.

De 48 nye almene boliger på Ørestads Boulevard kommer til at ligge tæt på de 239 almene boliger i Skyttehusene, som fsb har opført de seneste år.

Byggeriets lyse facader bliver omkranset af et lyst ”gitter”, og nogle af fsb’s boliger bliver duplex-boliger. Det vil sige 2 boliger i 2 etager oven på hinanden. Boligerne bliver fra 55m2 og 115m2, og planen er, at beboerne kan flytte ind i foråret 2021.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste