30. APR. 2019 KL. 00:00

Engagement og store driftsbesparelser giver ildsjælepris til Gadehavegård

domeadk-prisen-2019_web.png

Afdelingsbestyrelsen i det almene boligområde Gadehavegård i Høje-Taastrup vandt Domea.dk Prisen og 40.000 kroner for deres store arbejde med at inddrage beboernes ønsker i områdets helhedsplan.

Med den ulmende nedrivningsbølge er fremtiden uvis i boligområdet Gadehavegård i Høje-Taastrup, som af regeringen er karakteriseret som en ”hård ghetto”. Store ændringer er på vej, og for at de ændringer bliver nogle, som beboerne kan leve med, er det vigtigt med en aktiv afdelingsbestyrelse. Og sådan én har man i Gadehavegård.

Bestyrelsen har ligefrem været så aktiv, at den for nylig vandt Domea.dk Prisen for det store arbejde, den fem mand store bestyrelse har lagt i sit arbejde med områdets helhedsplan. Udover arbejdet med helhedsplanen præmieredes den også for have arrangeret en masse fællesaktiviteter og for at have sikret store besparelser på driften.

Hele 4,8 millioner kroner har afdelingen sparet på driften, og bestyrelsen har igennem hele processen flittigt været inkluderet i beslutningerne. Besparelserne er blandt andet sket ved en omlægning af fjernvarmen, en udlicitering af vaskeridrift, en omstilling til LED-belysning og en indføring af video-overvågning, der har sikret mindre hærværk og dermed en markant lavere forsikringspræmie.

Besparelserne har sikret områdets 2.131 beboere, fordelt på 986 boliger, en lavere husleje.

Præmie skal bruges på studietur

Med Domea.dk Prisen følger en præmie på 40.000 kroner, og indtil videre er planen, at pengene skal bruges på en studietur, som skal inspirere afdelingsbestyrelsen i det kommende arbejde med omdannelser af området. En tidligere studietur til Amsterdam var nemlig en succes.

”Vi så en masse bymiljøer i Amsterdam, der var meget relevante for os. Det er sådan noget, vi gerne vil med Gadehavegård. Blandet bebyggelse med rækkehuse og blokke. Det var til stor inspiration,” siger bestyrelsesmedlem Jesper Jensen til Domea.dk.

De nominerede til prisen er beboere eller bestyrelser i boligselskaber, der er kunder hos Domea.dk, og de er blevet nomiret af andre beboere i området. Gadehavegårdbestyrelsen blev indstillet til prisen af en beboer, som var glad for bestyrelsens vilje til at inddrage og informere områdets andre beboere.

”Ghettoplanen fylder meget, og afdelingsbestyrelsen gør en kæmpe indsats for at informere og inddrage bekymrede beboere,” stod der blandt andet i indstillingen.

Og netop det faktum, at nomineringen kom fra en beboer i afdelingen, glædede bestyrelsesmedlem Jesper Jensen.

”Det er en stor anerkendelse at få prisen, og vi er meget beærede over, at en beboer har tænkt på os,” siger Jesper Jensen til domea.dk.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2061 )

0

Læseliste