02. APR. 2019 KL. 14:05

Der skal opføres flere blandede boligbyggerier

colourbox9510022.jpg

Colourbox

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om at gøre det nemmere for boligorganisationerne at opføre flere blandede boligbyggerier i samarbejde med private partnere.

Almene boligorganisationer og private bygherrer støder blandt andet på mange forhindringer, når de sammen skal købe grunde, fordi de almene boligorganisationer er støttet med offentlige midler.

Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fremhæver det fælles ønske om at skabe sammenhængende og varierede bydele som baggrunden for aftalen, der allerede er udmøntet i et lovforslag, der blev fremlagt for Folketinget den 27.marts.

”Jeg er meget tilfreds med den aftale, regeringen har indgået med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om at ændre Lov om almene boliger, fordi den skaber langt bedre muligheder for at opføre nye almene boliger i samarbejde med private parter, fortæller transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Synspunktet bakkes op af de boligpolitiske ordførere for Socialdemokratiet, Kaare Dybvad, og for Dansk Folkeparti, Merete Dea Larsen.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi med et bredt flertal løser udfordringen i forhold til at kunne arbejde sammen med private, når der etableres offentligt støttede byggerier. Det giver rigtig god mening at lytte til parterne og de udfordringer, de konkret oplever, og så løse dem. Det er det, vi har gjort her, og jeg tror på, at det vil bidrage til at sikre mere blandede boligområder og mere smidighed, når der bygges i fremtiden,” siger Merete Dea Larsen

”Det afgørende er at sikre flere billige boliger. Det her er et skridt på vejen mod lavere byggeomkostninger og dermed lavere huslejer for beboerne i nybyggede almene boliger,” siger Kaare Dybvad. 

Hvis lovforslaget vedtages, forventes det at træde i kraft den 1. juli 2019.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste