09. APR. 2019 KL. 12:51

Almen Modstand truer Bo-Vita

bl_mjolnerparken_111018_007.jpg

Carsten Andersen

I en pressemeddelelse fra ”Beboernetværket Almen Modstand" beskyldes boligorganisationen Bo-Vita for at diskriminere og tilsidesætte beboerdemokratiet.

 

Som konsekvens af den såkaldte 40-procentregel, et flertal i Folketinget vedtog i november sidste år, skal 60 procent af de almene familieboliger i Mjølnerparken fjernes eller omgøres til andre boligtyper. Bo-Vita har besluttet at sælge boligerne til et privat udlejningsselskab. I en pressemeddelelse, hvor Beboernetværket Almen Modstand påberåber sig at reagere på beboernes vegne, skriver de blandt andet:

”Efter beboere på det seneste har fået breve fra Bo-Vita med trusler om tvangsudflytning, hvis ikke de flytter frivilligt, ligger Mjølnerparken nu i åben konflikt med boligorganisationen. I samarbejde med beboernetværket Almen Modstand og advokat med speciale i menneskeret gør beboerne sig klar til at gå imod boligselskabets diskrimination og tilsidesættelse af beboerdemokratiet.”

Servicemeddelelse

Fagbladetboligen.dk har bedt forretningsfører for Bo-Vita, Steffen Boel Jørgensen, om en kommentar til beskyldningen:

”Vi er allerede nu så langt med genhusningen, at der er en rigtig god chance for, at ingen skal tvangsflyttes, men det kræver, at vi arbejder sammen og ikke prøver at kaste grus i maskineriet. Beboerne risikerer at blive taget som gidsler i Almen Modstands linje. For at leve op til 40-procentreglen skal i alt 217 boliger omgøres. 120 er allerede fraflyttet og udlejet på en midlertidig lejekontrakt, hvor beboerne kender betingelsen. 60 har allerede bedt om frivillig genhusning. Så mangler der 37. Som sagt: tvangsflytning kan undgås!”

Om brevet siger forretningsføreren:
”Det er en servicemeddelelse, som fortæller, at kommer man først til mølle i forhold til genhusning, så får man måske også et bedre tilbud. Derudover står der, hvordan vi servicerer beboerne i forbindelse med flytningen.

Får mere for pengene

I pressemeddelelsen fra Almen Modstand beskyldes boligorganisationen også for med salget at gå imod beboernes ønske om, at boligerne i stedet burde ommærkes til andre almene boligtyper som ældre- og ungdomsboliger.

”Boligerne er ikke egnet til at blive ombygget til mindre boliger. Det bliver så dyrt, at det er umuligt. Derudover er det familieboliger, der nedlægges. Det er familieboliger, der skal opføres, og vi får flere familieboliger for pengene, ved at gøre det på den her måde,” siger Steffen Boel Jørgensen.

På grund af blandt andet udvikling af byggesag med mere vil der ifølge Bo-Vita gå over et år, før det bliver aktuelt, at nogen skal flytte fra Mjølnerparken på grund af 40-procentreglen.

Se brevet fra Bo-Vita til beboerne

Se pressemeddelelse fra Almen Modstand

 

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste