18. SEP. 2018 KL. 11:21

Forældede tal afgør boligområders skæbne

colourbox33643380.jpg

BL har sendt høringssvar til forslag til ændring af lov om almene boliger i sammenhæng med det politiske udspil mod parallelsamfund.

“Fra at være en liste, der skulle skabe politisk opmærksomhed på udfordringerne i de udsatte boligområder, er det nu blevet en liste, der prioriteres milliarder af kroner efter. Det er den fagligt set slet ikke robust nok til, og det må kraftigt anbefales, at fagfolk kvalitetssikrer listen, før den bruges som et så vigtigt prioriteringsværktøj.” 

Så kontant er anmeldelsen fra BL – Danmarks Almene Boliger i forhold til regeringens pakke til bekæmpelse af parallelsamfund. Det fremgår af det høringssvar, organisationen har sendt til Ministeriet for Transport, Bygninger og Boliger. Høringssvaret kan læses i sin helhed her. 

BL – Danmarks Almene Boliger underbygger blandt andet med, at det er forældede tal der er afgørende for om et boligområde eksempelvis opfylder kriteriet om, hvor mange dømte, der må bo i området.

Nej til ordet Ghetto
I høringssvaret fremgår det også, at den almene boligsektor ikke er glad for politikernes retorik.

“Beboere og ansatte i den almene sektor er bekymret over brugen af ordet ”ghetto” og placering af boligområderne på lister, som brændemærker dem i omverdenens bevidsthed, hvilket både rammer beboerne og trækker boligområdet ned frem for at tale det op til en positiv udvikling,” står der i svaret.

Til sidst i svaret lyder en anbefaling om at udvide kompetencerne for de tre af regeringen udpegede såkaldte ‘ghettorepræsentanter’, som skal følge udviklingen og implementeringen af den strategi, der skal gøre Danmark fri for ghettoer i 2030:

“Det anbefales, at ghettorepræsentanternes kompetence udvides, og det i øvrigt sikres, at de kan arbejde på et faktuelt grundlag, der både giver mulighed for at prioritere indsatsen i de hårde ghettoer og forebyggelsen i udsatte områder, så der ikke opstår nye ghettoer.”

Læs BL's høringssvar her

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste