21. SEP. 2018 KL. 19:17

50.000 kroner for at flytte i Brabrand

2880px-skovga-rdsparken_02.jpg

Et kommende stempel som ‘hård ghetto’ får nu boligafdeling til at give kontant tilbud til beboere.

Nedrivninger truer i flere af landets boligområder med ny lovgivning. Det skaber i stigende grad usikkerhed hos beboerne i områderne.

I Skovgårdsparken i Brabrand, Aarhus, er fremtidsudsigterne nu medvirkende til, at man i bestyrelsen i boligafdelingen, der hører under Brabrand Boligforening, nu vil betale lejere, der er på kontanthjælp, dagpenge, førtidspension og anden offentlig forsørgelse, op mod 50.000 kroner for at flytte, så man undgår at blive nødt til at rive boliger ned. Det skriver dr.dk

Skovgårdsparken i Brabrand har i en række år stået på regeringens liste over udsatte boligområder, men med et nyt lovforslag er der lagt op til, at området får endnu et stempel. Og det hedder ”hård ghetto”.

Konsekvenserne vil være, at 60 procent af boligerne skal rives ned som en del af regeringens kamp mod ghettoer. I Skovgårdsparken kan det nu udløse en kontant betaling til dem, der ikke er i arbejde eller under uddannelse.

“Skovgårdsparken har i realiteten ikke nogen reelle ghettoproblemer, men fordi man står på den liste, er der opstået en meget stor usikkerhed hos beboerne om, om deres bolig på et tidspunkt skal nedrives, siger Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening.

I øjeblikket er 41,1 procent af beboerne på offentlig forsørgelse, og målet er at komme under 40 procent, så man lever op til regeringens kriterier. Det svarer til, at ti beboere skal flytte, hvis man skal undgå nedrivning.

“Det er jo kun cirka ti beboere, der skal flyttes for at Skovgårdsparken kommer af listen, og man slipper for truslen om nedrivninger, siger Keld Laursen til dr.dk

Læs også: Alt om ghettolisten 

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste