09. OKT. 2018 KL. 10:42

Fyn giver adgang til 21.000 familieboliger

fyn.jpg

Robert Wengler

Ansøgere til almene familieboliger får nu mulighed for at skrive sig op på en fælles boligportal hos fem almene boligorganisationer for at få nem og billig adgang til boliger, men også for at stå stærkere i markedet af private udlejere.

BoligØen. Sådan lyder navnet på en ny boligportal, der lanceres fredag den 26. oktober på en messe i Odense Congress Center.

Leder af kundeservice i Civica, Ib Andersen, fortæller, at de havde fået et ”vink med en vognstang” om, at det var på tide at tilbyde ansøgerne en nem og billig adgang til familieboliger.

”I mange år er snakken gået på, at hvis man skulle søge en almen bolig i Odense, så skulle man rundt til fem eller seks steder for at skrive sig op og betale et gebyr hvert sted. I Aarhus kunne ansøgerne blot nøjes med at skrive sig op ét sted og få adgang til flere tusinder boliger,” siger han og henviser til den fælles opskrivningsportal i Aarhus, hvor man siden 2011 har kunnet skrive sig op til omkring 45.000 boliger.

Ib Andersen indrømmer, at de stort set har kopieret modellen fra AarhusBolig og regner med at opkræve 100 kroner om året for at skrive sig op til de 21.000 familieboliger. Beløbet skal dog først til afstemning i repræsentantskabet, der holder møde i denne uge.

”Vi regner ikke med at få en økonomisk gevinst ud af det og må i øvrigt ikke tjene penge på det. Vi gør det udelukkende for at gøre det nemmere for ansøgerne. Vi har jo set, hvordan antallet af medlemmer er vokset hos AarhusBolig, og håber, det samme sker for os,” siger han.

I dag har Aarhusbolig 120.000 medlemmer, hvilket er omkring 28.000 flere end fem år tidligere.

Styrker almene boligtilbud

Hos FAB – Fyns Almennyttige Boligselskab – fortæller direktør Jacob Michaelsen, at der ikke kommer til at være intern konkurrence blandt boligorganisationer med indførelsen af den ny portal. Portalen vil snarere styrke de almene boligtilbud i forhold til private udlejere.

”Almene boligorganisationer tilbyder nogenlunde det samme produkt, nemlig en rimelig bolig, der er til at betale. Og lige nu har vi alle ventelister. Ser man på priser, så tilbyder private udlejere en højere kvadratmeterpris på deres boliger. Tager vi en bolig på 85 kvadratmeter, ligger vores gennemsnitspriser på omkring 600 kroner, mens prisen hos de private udlejere ligger over 25 procent af vores priser. Og den forskel vil blive endnu mere synlig med BoligØen,” siger han.

Med i samarbejdet er Fyns Almennyttige Boligselskab, Arbejdernes Boligforening Odense, OBO – Odense Boligselskab, Paarup Boligforening og Civica, der også ejer den nye digitale portal i fællesskab. Boligorganisationerne har boligafdelinger i næsten samtlige kommuner på Fyn.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste