04. OKT. 2018 KL. 17:48

Borgere i Skovgårdsparken sender flyttekasserne videre til politikerne

web_flytdigselv2.jpg

Thomas Søndergaard

Den 4. oktober var en gruppe borgere samlet i Skovgårdsparken i Aarhus med en bunke flyttekasser og et klart budskab de politikere, der vil rive dele af boligområdet ned: ”Flyt jer selv. Vi flytter ikke.”

På en ganske almindelig hverdagstorsdag i Skovgårdsparken i det vestlige Aarhus stod en lille gruppe borgere og sørgede for at flere stakke af flyttekasser ikke blæste omkuld i oktobervejret. De syv-otte borgere var ikke i gang med at flytte lejlighed, men derimod at sende et klart signal til regeringen, som vil have dele af Skovgårdsparken revet ned.

Budskabet, som de vil ud med, og som de håber, kan blive spredt på sociale medier, stod skrevet på flyttekasserne: ”Flyt jer selv. Vi flytter ikke”. Og for at det budskab kunne komme længere ud, havde gruppen af borgere fra området hyret en fotograf, som de poserede for på den vindblæste græsplæne foran et af boligområdets blokke.

”Vi blev først opmærksomme på eventet i går eftermiddags, hvor vi så gik ud og satte plakater op i opgangene. Alligevel er der mødt en pæn gruppe frem, men jeg fornemmer også, at opbakningen til at kæmpe imod de her nedrivningsplaner er rigtig stor blandt beboerne,” sagde Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening, som også var mødt op på plænen.

”Urimeligt for mine naboer”

I et uopmærksomt øjeblik får vinden fat, og en stak af flyttekasser vælter.

”Nå, var det en af bygningerne, der væltede der, Hans Jørgen” råber en tilskuer til fotoseancen.

”Ja, det skal jo væltes 60 procent af dem,” svarer manden, som havde haft til ansvar at holde på stakken.

”Det ville være mere realistisk, hvis du tog dem med til Lolland og stillede dem der,” svarer tilskueren kækt.

Manden bag galgenhumoren hedder Torben Hartmann, og han er pensioneret bankmand og medlem af Gellerup Fællesråd. Selv bor han i parcelhus, og vil derfor ikke være med på billederne. Det ville være utroværdigt, mener han. Men han er alligevel mødt op for at støtte eventet.

”Jeg har jo boet her i Gellerup siden 1970, hvor Skovgårdsparken var en ny afdeling. Det er mine tidligere naboer og arbejdskollegaer, som bor her. De har ligesom mig betalt husleje gennem alle årene og har sørget for, at lånene til bygningerne er betalt af. Og nu får de så at vide, at de skal flytte, mens vi andre i parcelhuse er blevet rige i friværdi. Det synes jeg, er urimeligt,” siger han.

Som fotoseancen står på, får flere forbipasserende beboere øje på postyret og kigger nysgerrigt til. En familie fra en tilstødende altan, som tydeligvis ikke har fået læst opslaget i opgangen, råber for at høre, hvad det hele handler om. Og til sidst støder et par kvinder med indvandrerbaggrund også til gruppen med flyttekasser.

Da billederne er taget og fotografen er tilfreds, forklarer de to, hvorfor det var vigtigt for dem, at støtte op om den lille happening.

”Jeg har boet her lige så længe som jeg har boet i Danmark, så de fleste jeg kender, de bor her,” fortæller Hanan Yusuf, som kom til Danmark for 14 år siden.

”Jeg synes, det er urimeligt, at vi måske skal flytte, fordi 10 eller 12 for mange mennesker er arbejdsløse. De skulle måske hellere forsøge at hjælpe de personer med at få et arbejde. Så det er derfor, jeg er mødt op her i dag,” tilføjer hendes veninde Iman Nasser, der har boet i Skovgårdsparken i 15 år.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1900 )

0

Læseliste