22. MAR. 2018 KL. 14:30

Små, billige boliger i Svendborg

svendborg_knud-erik-christensen_colourbox.jpg

Knud Erik Christensen / Colourbox

Økonomisk pressede beboere efterspørger små, billige boliger. Svendborg Kommune og boligselskaberne er klar til at imødekomme behovet.




Illustration: RAMBØLL, domea.dk og BSB Svendborg

 
Desværre. Her er ingen ledige boliger. Sådan lyder beskeden til de boligsøgende i Svendborg Kommune lige for tiden. Særligt de små, billige boliger er i høj kurs. Det fortæller konsulent Jan Carlsson, direktionssekretariat i Svendborg Kommune.

”Vores socialrådgivere melder om et klart og tydeligt behov for billige boliger. Kontanthjælps- og integrationsreformen har betydet, at folk har færre penge at bo for. Der er mange, der kun har råd til en husleje på 3.000 kroner,” fortæller han.


Og der er godt nyt til de mange boligsøgende. I løbet af de kommende år bygger Domea, Svendborg Andels-Boligforening og Fyns Almennyttige Boligselskab tilsammen 300 almene familieboliger i Svendborg og Stenstrup. Hvoraf 90 er små, billige boliger.


Jan Carlsson fortæller, at kommunen tilbage i 2016 fik tilskud fra staten til at bygge billige boliger.


”Dengang var det meningen, at det skulle være boliger til flygtninge. Der var en nedsættelse af det kommunale indskud på de første 40 kvadratmeter pr. bolig. Og det sagde vi haps til. Nu kommer der ikke så mange flygtninge mere. Men dem, vi har, skal flyttes fra midlertidige til permanente boliger. Og anviser vi flygtninge til permanente boliger, der er dyrere end de midlertidige boliger, skal vi selv betale forskellen. Og det giver os også et incitiment til at gøre noget,” fortæller han.


De små, billige boliger bliver fordelt på syv afdelinger for at sikre en blandet beboersammensætning.


Hen imod slutningen af 2018 går de mange byggerier i gang. Det gælder blandt andet projekter i Pjentemøllestræde, på Gyldenbjergvej, Søkildevej og Morten Peders Vej i Stenstrup. De omkring 300 nye almene familieboliger kommer formentlig til at stå færdige i 2019 og 2020.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste