09. MAR. 2018 KL. 00:00

Direktør: Løkkes plan skaber et Danmark i ubalance

faelledgaardene-og-parkvaenget-0031.jpg

Boligselskabet Sjælland har flere boligafdelinger, der risikerer at komme i venteposition til renoveringer.

Hos Boligselskabet Sjælland risikerer flere boligafdelinger at komme i venteposition til renoveringer, takket være regeringens nye ”ghettoplan”. Direktør Bo Jørgensen frygter, at ressourcestærke beboere flytter fra afdelingerne, og nye udsatte områder opstår.


På Riffelhavevej 29 i Holbæk, Boligselskabet Sjælland, står 65-årige afdelingsformand Torben Joconde og kalder regeringens ”ghettoplan” for ”vanvittig”. Han og mange andre beboere risikerer at komme til at vente i årevis på nødvendige renoveringer i boligerne.

Regeringen har for nylig lagt op til, at beboere uden for udsatte boligområder risikerer at gå glip af renovering af blandt andet rådne vinduer, på trods af at de har sparet op til det over huslejen.

Torben Joconde fortæller, at beboerne i årevis har døjet med skimmelsvamp, fordi vinduerne og dørene er utætte, og at de har set frem til en renovering for at få bugt med de mange problemer.

Foto: Emil Frej Hansen

”Folk bliver syge af skimmelsvampen. Og det er svært at holde en ordentlig temperatur, fordi vinduerne er så utætte, og det piber ind. Jeg fryser ikke, men det er der nogle beboere, der gør. Jeg håber, at regeringens planer ikke bliver gennemført. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan man overhovedet kan få den tanke,” siger han.


Et Danmark i uligevægt
Hos Boligselskabet Sjælland er direktør Bo Jørgensen ikke begejstret for regeringens planer. Han mener, at udviklingen kører væk fra Region Sjælland, og man risikerer at få et Danmark i uligevægt.

Foto: Boligselskabet Sjælland

”Riffelhavevej er blot et eksempel på problemerne. Vi har mange afdelinger, som ikke er i orden rent konstruktionsmæssigt, og hvor boligerne er utidssvarende. Region Sjælland halter i forvejen bagefter og har stort behov for renoveringsmidler. Vi risikerer jo at få et Danmark i uligevægt,” påpeger direktøren.

Han fortæller, at konsekvensen for Riffelhavevej er, at afdelingen bliver sat i venteposition.

”Det lyder jo ikke så slemt. Men bor du i en bolig, hvor der er fugtproblemer og dårligt indeklima, så flytter folk. Og det kan jeg ikke bebrejde dem. Men det gør, at man får folk ind, som ikke kan flytte ind andre steder. Tager man Holbæk, så vil Riffelhavevej jo virkelig blive uattraktiv, og så får man nogle meget triste boligområder. Så kan det godt være, at man løser et problem ét sted. Men man får et andet problem et andet sted. Og derfor synes jeg, at den måde, man ser renoveringer på fra regeringens side, er ret snæversynet,” siger han og kommer med et ønske:

”Selvfølgelig skal der gøres noget ved udsatte boligområder. Det er der ingen tvivl om. Men det skal ikke ske på bekostning af resten af Danmark. Jeg håber, at vi får et Danmark i balance, og man når at tænke sig om.”

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 3011 )

0

Læseliste