06. MAR. 2018 KL. 14:23

Beboere sure over Løkkes nye plan

facebook.jpg

På Facebook er beboerne forargede over regeringens forslag om udsigten til at gå glip af renovering af gamle køkkener og rådne vinduer, selvom beboerne har sparet op til renoveringer over huslejen i flere år.

Er man almen beboer uden for et udsat boligområde, risikerer man at kunne se langt efter økonomisk støtte til renovering af utidssvarende køkkener og toiletter.

Sådan advarer BL - Danmarks Almene Boliger efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i torsdags præsenterede sit længe ventede ”ghettoudspil” i Mjølnerparken på Nørrebro i København. Her blev det klart, at der igennem Landsbyggefonden skal afsættes 12 milliarder kroner i perioden 2019 til 2026 til at renovere og nedrive i udsatte boligområder.

Det budskab har de almene beboere også hørt. Og de er gået til tasterne på sociale medier, hvor ord som ”tyveri”, ”føj Lars Løkke” og ”de skal dælme ikke tømme vores sparegris", bliver anvendt.

På Beboerbladets Facebook er artikler om emnet vist over 6.000 gange. På Boligens Facebook over 1.700 gange og BL's facebookside over 5.000 gange. 

Her er et udpluk af de almene beboeres reaktioner på BL’s facebookside:

Christian Emil Petersen Det er fanme vores husleje, han stjæler

Birger V. Jensen Det er ikke i orden Løkke. Har du ikke sat dig ind i, hvad Landsbyggefonden er, og hvis penge der her muliggør, at landets almene boliger ikke forfalder, og hvordan midlerne bør bruges. Det er tyveri af lejernes penge at anvende disse til dårlig lovgivnings konsekvens. Føj.

Marleen Pedersen Bliver da lige sådan 1 2 3.. lidt forundret ;-).. det vil sige, at når vi skal have renoveret de sidste af vores afdelings tage.. bliver der ingen tilskud fra Landsbyggefonden.. som vi betaler ind til hver måned.. og så er der igen lejeforhøjelser på tapetet.. Hvad mange sikkert ikke ved er... at rigtig mange almene boliger har betalt sin byggegæld ud.. skylder ikke noget i " Huset".. men alligevel skal der betales hver måned .. bl.a. bliver en del lagt i Landsbyggefonden.. hvor man så kan søge om midler, når der skal renoveres.. Det er bare ikke i orden.. Vores henlæggelser skal ikke bruges til nedrivninger og nye veje... Det er for mig helt fint, at der bliver arbejdet for at få bedre områder... men de skal dælme ikke tømme vores sparegris..

Tina Vejby Socialudrensning for vores egne penge. Føj. Lavere skat til boligejere og tyveri af lejernes opsparing, det er fuldstændig uacceptabelt

Britta Nyrnberg jeg håber sandelig, at alle almene boliglejere husker det her tyveri, når der skal sættes x til næste folketingsvalg... vi er mange, husk det, Lars Løkke og co...

 

Link til BL's facebook
Link til Beboerbladets facebook
Link til Fagbladet Boligens facebook

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste