09. MAJ. 2018 KL. 09:59

Maksimalt 40 procent almene familieboliger i ’ghettoer’

20180509-092345-l_73mb_2.jpg

Philip Davali / Ritzau Scanpix

Andelen af almene familieboliger i de hårdeste ghettoområder skal nedbringes til højst 40 procent inden 2030. 

Det er regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF onsdag blevet enige om.  Aftalen er en del af regeringens ghettoplan, hvis formål er at afskaffe ghettoer senest i 2030.

”Jeg er glad for, at vi med dagens aftale får en række nye og effektive redskaber til at ændre bolig- og beboersammensætningen, så vi kan få vendt udviklingen i ghettoområderne,” siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Aftalen giver ministeren mulighed for at pålægge en fuld afvikling af et ghettoområde som alment boligområde. Hvis der er opbakning fra aftalepartierne vel og mærke.

Læs aftalen: Bred aftale om opgør med parallelsamfund

”Aftalen sikrer, at vi efter flere årtiers forsøg på at nedbryde ghettoområderne skærper indsatsen markant. I de kommende år skal ghettoområderne omdannes fysisk og gøres til attraktive områder, der er en integreret del af byerne,” siger Ole Birk Olesen.

Til doorstep i Transportministeriet, onsdag 9. maj kl. 09.15, sagde Ole Birk Olesen også at fraflytning skal ske i takt med naturlig fraflytning:

”Det er den naturlige fraflytning der skal gøre, at man skal flytte beboerne. Der bliver ikke noget behov for at genhuse andre steder i byen. Vi har kigget på den naturlige fraflytningsprocent som kan være 10 eller 15 procent. Det er så det, vi udnytter i den periode frem til 2030. Det vil man kunne nå i langt de fleste områder. Der vil være områder, der måske ikke når 40%, men i en process, så vil de opleve, at de kommer af ghettolisten,” sagde Ole Birk Olesen.


Et halvt år

Omkring selve udviklingsplanerne fra boligorganisationerne sagde Ole Birk Olesen endvidere:
”Boligorganisationerne skal komme med en udviklingsplan indenfor et halvt år eller lidt mere. Den plan skal godkendes af ministeriet, så vi kan se, at den vil lede noget positivt. Er den ikke god nok, så skal boligorganisation lave den om. Er den fortsat ikke god nok, så skal man afvikle området. Hvis boligorganisationen ikke vil det, så skal der laves et lovforslag, så staten kan overtage området,” sagde Ole Birk Olesen.

Tirsdag blev de samme partier sammen med De Radikale enige om finansieringen af planen til bekæmpelse af parallelsamfund.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste