22. MAJ. 2018 KL. 00:00

Eksklusivt for alle ved havnen i Aalborg

20171005-105102-pf_59mb.jpg

Torben Hansen / Ritzau/Scanpix

Himmerland Boligforening har stærkt fokus på blandede byggerier. Der tænkes ejerboliger ind i renoveringerne af de store afdelinger: den nybyggede silo på havnen i Aalborg bliver også en blanding af almene leje- og ejerboliger.

Ambitionen er det totale miks, hvor beboerne har vidt forskellig uddannelse, beskæftigelse, alder, etnisk oprindelse, religion og social status.

”Byggeriet er på 13 etager, hvoraf de nederste fire rummer 62 ungdomsboliger, og derefter følger tre etager med 18 familieboliger, der tilsammen udgør vores del af Siloen. Øverst kommer så et antal ejerboliger, hvoraf den dyreste ligger i prislejet 32 millioner kroner. Men man kan altså også bo i selvsamme hus for betydeligt færre penge, for prisen på en ungdomsbolig i Siloen er godt 3.600 kroner pr. måned,” fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Der er indflytning den 1. september 2018, og Himmerland Boligforening kan melde om betydelig interesse for familieboligerne, idet flere end 100 har valgt at blive skrevet op til en bolig i Siloen.

”Endnu kender vi ikke interessen for ungdomsboligerne, men hvis vi ser på, hvordan det er gået med de 254 boliger, vi har i Larsen Waterfront, der også udmærker sig ved en unik placering på havnefronten, er der næppe nogen tvivl om, at der bliver rift om disse ungdomsboliger, når AKU-Aalborg åbner for udlejningen tættere på studiestart,” siger Ole Nielsen.

Vil skabe tolerance

Ifølge Himmerland Boligforenings direktør viser al erfaring, at jo mere diversitet et boligområde indeholder, desto bedre er det for dets udvikling. Eller sagt på en anden måde: De blandede boliger er vejen frem. Og han uddyber det synspunkt:

”Det handler ikke udelukkende om at få blandet nationalitet og religion, som mange tror. Fokus er i høj grad også på at få skabt den rigtige sammensætning ud fra eksempelvis beskæftigelse, alder, indkomst og uddannelse. Denne forskellighed er noget, vi de seneste år har arbejdet målrettet med at skabe forudsætningerne for, når vi renoverer og bygger nyt. Målet er at være med til at skabe mere tolerance, forståelse og medejerskab til eget boligområde,” siger Ole Nielsen.

Han fortæller, at man i projekteringen af Siloen har lagt vægt på, at det nye byggeri først og fremmest bliver en blanding af ejerformer og aldersgrupper – og det er håbet og forventningen, at Siloen dermed kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, hvor beboernes forskellighed er med til at skabe et interessant bymiljø.

Det er A. Enggaard A/S, der opfører Siloen, mens Himmerland Boligforening står som bygherre for familie- og ungdomsboligerne. Byggeriet står på det sted, der i en lang årrække var præget af en stor DLG-silo. Det var oprindeligt planen at anvende denne i boligbyggeriet, men det viste sig at være praktisk umuligt. Ole Nielsen siger:

”Fordi området tidligere har været præget af et byggeri med et markant industrielt udtryk, har vi valgt, at Siloen opføres som et tårn af samme størrelse og med samme hovedudseende som DLG-siloen. Dog opererer vi med en mere fri vinduessætning, hvilket giver mulighed for både et nutidigt udtryk og optimalt lysindfald til boligerne. Det oprindelige silopræg er genfortolket i facader præget af opdeling i vertikale elementer, hvor forskellig materialekarakter, glas, tegl eller pudsede overflader giver aftegningen.”

Mens Himmerland Boligforenings ungdomsboliger er på de sædvanlige cirka 50 kvadratmeter, er familieboligerne på 63 til 115 kvadratmeter fordelt på to eller tre værelser.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste