11. JUN. 2018 KL. 09:12

Ministeren inviterer til topmøde om hovedstadens boligudfordringer

colourbox24687596.jpg

Dennis Jacobsen / Colourbox

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen inviterer alle kommuner i Hovedstaden til et boligtopmøde for at diskutere behovet for boliger nu og i fremtiden med henblik på at danne et samlet billede af Hovedstadens boligudfordringer. Ministerens dagsorden er klar: Der skal være flere boliger i København, og de skal bygges med øje for den boligsøgende.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen inviterer alle kommuner i Hovedstaden til et boligtopmøde for at diskutere behovet for boliger nu og i fremtiden med henblik på at danne et samlet billede af Hovedstadens boligudfordringer. Ministerens dagsorden er klar: Der skal være flere boliger i København, og de skal bygges med øje for den boligsøgende.

73.000 boliger. Det er, hvad der mangler, for at Hovedstaden i 2025 kan imødekomme det enorme behov for nye boliger, der vil være en realitet om ganske få år.

Derfor inviterer transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen nu alle kommuner i Hovedstadsområdet til et boligtopmøde for at tale om de udfordringer, København, Frederiksberg og hovedstadens omegnskommuner står over for i de kommende år – men også om de muligheder, der er eller skal skabes, for at der igen kommer balance mellem udbuddet og efterspørgslen af boliger.

"Der er et klart behov for at se nærmere på kommunernes planer på boligområdet, så boligbehovet og boligtilbuddet matcher hinanden i 2025, 2030 og eventuelt også lidt længere frem i tiden. Derfor inviterer jeg nu alle kommuner i Hovedstadsområdet til et boligtopmøde, hvor vi dels skal sammenligne boligbehovet i hovedstaden med kommunernes planer og dels drøfte forslag, som kan medvirke til at fjerne de sten, der står i vejen for at opnå målet om at efterkomme den høje efterspørgsel på boliger i de kommende årtier," forklarer transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Et vækstcenter for hele landet
Den store efterspørgsel på boliger har ikke kun betydning for Hovedstadsområdet, men for hele landet.

"Hovedstaden er økonomisk vækstcenter for hele landet, og det får en afsmittende virkning på hele hovedstadsområdet, når boligpriserne stiger voldsomt i København. Derfor er det vigtigt ikke kun for Hovedstaden, men for hele landet, at vi ser på, hvordan vi i fællesskab kan løse problemerne," fortæller transport-, bygnings- og boligministeren.

Øget fokus på den enkeltes behov
Et af de større indsatsområder bliver boligtyper. Boligmarkedsanalysen viser nemlig, at der er stor efterspørgsel på mindre lejligheder, for der vil være flere studerende, singler, par og familier, som ønsker at bo i en mindre lejlighed for til gengæld at bo billigere eller mere centralt nu og i årene, der kommer.

Ministeren håber derfor, at mødet med kommunerne kan bidrage til at danne et samlet billede af Hovedstadens boligudfordringer, som ikke tidligere har eksisteret for at imødekomme de mange boligudfordringer.

"Vi kan ikke ignorere, at flere og flere vil bo i Hovedstadsområdet – også i fremtiden. Derfor skal vi arbejde for at genoprette balancen på boligområdet i Hovedstaden, så der bliver en sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel, og så der både nu og i fremtiden er boliger på markedet, som er til at betale, og som passer til de boligsøgendes behov. Derfor håber jeg, at kommunerne vil være med til at løse vores fælles boligudfordringer, så vi får løst problemerne, inden det er for sent," forklarer transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Den viden og de erfaringer, der bliver samlet på boligtopmødet, vil transport-, bygnings- og boligministeren tage med i Hovedstadsudvalgets videre arbejde for Hovedstaden 2030.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste