16. JUN. 2018 KL. 14:32

“Fodbold kan det hele”

image-4.png

EM-helten Kim Vilfort, politikeren Morten Bødskov (S), tidligere Brøndby IF-boss Per Bjerregaard, konsulent ved DIF, Preben Astrup og tidligere træner og fodboldspiller Keld Bordinggaard var på besøg på BL's terrasseanlæg ved Folkemødet 2018 for at fortælle om Asylligaen. Et integrationsprojekt med bolden i centrum.

Asylliga - med tidligere Brøndby IF-boss Per Bjerregaard i spidsen var på BL’s Terrasse - fremmer integration med fodbold.

Asylliga - med tidligere Brøndby IF-boss Per Bjerregaard i spidsen var på BL’s Terrasse - fremmer integration med fodbold.

“Vi håber, at i taber kampen”.

Sådan lød “tak for debatten”-slutfløjtet fra moderator Sara Line Bohn på Folkemødet 2018, da hun tog afsked med et helt hold af tidligere professionelle fodboldspillere, en politiker og , der netop havde haft et panel af rutinerede fodboldspillere, en politiker og konsulent fra DIF. 

Det var på folkemødets sidste dag, og på dagen, hvor det danske landshold møder Peru med VM i Rusland, at der var besøg af prominente gæster på terrasseanlægget ved BL’s Dome. Anledningen var at Asylliga var kommet til Allinge. Projektet har til formål at få indvandrere på asylcentre ud i det danske foreningsliv og dermed forbedre integrationen i lokalsamfundet.

I første halvleg af debatten fortalte Per Bjerregaard, den tidligere Brøndby-formand og direktør, hvordan han i 2016 havde stablet ligaen på benene. I dag er der 4-500 aktive spillere. 

 

Bag initiativet er Per Bjerregaard, sønnen Anders Bjerregaard, og ven, Henrik Lauritsen, som henholdsvis har bestredet posten sportschef og talentspejder i Brøndby IFk, taget initiativ til Asylliga, som bliver støttet af Røde Kors, Trygfonden, UEFA og DBU.

“Da jeg begyndte som formand i Brøndby, så droppede vi kørepengene. Det her handler om frivillighed og jeg mente - og mener stadig - at vi skal satse på fællesskabet. Vi holder fest for de frivillige, hvor det hele er gratis, men vi er ens, når vi er frivillige,” siger Per Bjerregaard, som på terrassen strøede løs med anekdoter fra et langt liv med fodbolden.

Asylligaen skal give nogle af de unge, mandlige beboere på centrene flere fysiske og mentale udfordringer i hverdagen. For dagligdagen kan ofte være triviel.

“Det er begyndelsen på integration. Fodbold kan alt. Vi laver en rigtig turnering, med dommere og fodbolduniform, så det hele er rigtigt. Fodbold kan give glæde. Senere er mit håb jo, at de her spillere finder vej ud i klubberne, til foreningslivet og så ud på arbejdsmarkedet. Det er jo det, vi håber,” siger Per Bjerregaard. 


Til Folkemødet 2018 stiller holdet med asylspillere op mod tidligere professionelle fodboldspillere og politikere. Med på holdet er Søren Colding, tidligere professionel fodboldspiller for Brøndby IF og Bochum, og han husker selv, hvordan det begyndte for ham. 

“Asylligaen er et rigtig fint projekt. Det er meget inspirerende. Det får jo også mig til at tænke på, hvorfor jeg begyndte at spille fodbold. Jeg er taknemmelig for den karriere, jeg har haft. Nu kan jeg være med til at give noget videre,” sagde Søren Colding fra BL’s Terrasse. 

Med på terrassen var også Morten Bødskov (S), tidligere fodboldtræner og spiller Keld Bordinggaard, den tidligere Brøndby-spiller og EM-helt Kim Vilfort, Iris Gausbo fra BL’s 9. kreds og Preben Astrup, konsulent ved DIF.

Man kan læse mere om Asylliga her 

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny forskning: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny forskning: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1942 )

0

Læseliste