28. JUN. 2018 KL. 00:00

Bo-Vita: Vi ansætter ikke bandemedlemmer

20180415-122543-1_51mb.jpg

Jens Dresling / Ritzau/Scanpix

Flere medier har berettet om, at boligselskabet Bo-Vita har haft bandemedlemmer ansat i Mjølnerparken. Men det afviser boligselskabet i en pressemeddelelse.

Flere medier har berettet om, at boligselskabet Bo-Vita har haft bandemedlemmer ansat i Mjølnerparken. Men det afviser boligselskabet i en pressemeddelelse.

 

”Bandefolk ansat af boligselskab gør beboere utrygge”. Sådan lyder overskriften på en artikel bragt på TV 2’s hjemmeside den 17. juni 2018. I artiklen kan man blandt andet læse følgende:

”I det socialt udsatte boligområde Mjølnerparken på Nørrebro i København er flere mænd med kriminel fortid og med tilknytning til banden Brothas ifølge TV 2's oplysninger nemlig blevet ansat hos det almene boligselskab Bo-Vita - det, der tidligere hed Lejerbo København.”

Jan Hyttel, formand for organisationsbestyrelsen, Bo-Vita, afviser i en pressemeddelelse, at de skulle have haft bandemedlemmer ansat. Og understreger, at Bo-Vita arbejder med resocialisering af udsatte unge i tæt samarbejde med politi og kommune i Mjølnerparken.

”I bestyrelsen bakker vi op om – og er stolte over - det kriminalpræventive arbejde, der er udført i Mjølnerparken. Det er beklageligt, hvis der er et ungt menneske, som vi har forsøgt at hjælpe på vej, der er faldet tilbage i kriminalitet. Det sker desværre inden for resocialiseringsarbejde,” siger Jan Hyttel.

Bestyrelsen bakker op

Bo-Vita meddeler, at der er fuld opbakning i bestyrelsen til det kriminalpræventive arbejder, der er udført i Mjølnerparken. Ansættelse af unge med en kriminel baggrund sker som et springbræt til det etablerede jobmarked. Der er klare retningslinjer for arbejdet, og hvis ansatte begår alvorlig kriminalitet, bliver de afskediget. Her har Bo-Vita en nultolerancepolitik.

Samtidig påpeger bestyrelsen i Bo-Vita, at alle kriminalpræventive indsatser, der er igangsat i Mjølnerparken, er sket i tæt samarbejde med politi, kriminalforsorg og kommune.

Således siger Jan Hyttel:

”Ansættelser af unge med kriminel baggrund er en balancegang, og ingen kunne forudsige udviklingen af bandekonflikten. Vores kriminalpræventive arbejde sker i tæt samarbejde med politi og kommune. Vi arbejder – som vi hele tiden har gjort - for et trygt Mjølnerparken og vil gerne medvirke til, at de unge kommer ud af kriminalitet.”

Politiet i København bakker ifølge pressemeddelelsen op om det tætte samarbejde med Bo-Vita i forhold til det kriminalitetsforebyggende arbejde. Metoden med at ansætte tidligere kriminelle er en anerkendt tilgang til at få tidligere kriminelle tilbage i samfundet. Indtil bandekonflikten startede i sommeren 2017 var dette en succeshistorie i Mjølnerparken. Udviklingen af bandekrigen i 2017 ændrede situationen og gjorde tidligere løsninger usikre. Vi har siden haft fokus på at stabilisere forholdene omkring Mjølnerparken. Politiet er velkomment.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Affald1 Skab god stemning om skrald: Affaldssortering skal føles rart
BL Topleder 240821 003 Se billederne fra Topledertræf 2021
Billede 1 Nedhejsning Af 1 Nu nedrives ikoniske Brøndby-højhuse
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
koebenhavn.jpg Huslejen i hovedstadens almene nybyggeri falder
Effektiviseringsolveig Landets almene boliger har mer-effektiviseret sig frem til 330 mio. kr.
Se alle artikler ( 2146 )

0

Læseliste