14. JUN. 2018 KL. 17:28

BL’s næstformand: ”Boligområder skal tales op – ikke ned.”

img_1787.jpg

Regnar M. Nielsen

.. Udsatte boligområder skal kureres med normalitet. Og her skal kunst og kultur spille en stor rolle mener Odense-Rådmand.

Hvordan skaber man forandring, engagement og sammenhængskraft i de udsatte boligområder. Det blev her til eftermiddag diskuteret under Folkemødet af et panel i BL’s Dome i Allinge.

Og budene var mange i et panel, der bestod af arkitekter, en kommunalpolitiker, en boligdirektør og en beboerdemokrat. Alle paneldeltaere kunne enes om, at det var vigtigt at sikre, at det pågældende boligområde er attraktivt… Eksempelvis gennem smuk arkitektur.

Men måske er løsningen meget mere simpel:

”Vi skal stoppe med at tale boligområderne ned… Der er ingen, som vil bo i en ghetto eller i et sort hul,” sagde BL’s næstformand, Vinnie Hansen.

BL-næstformanden understregede, at god tone overfor beboere og boligområder ikke gør det alene. Flere indsatser er nødvendig.

”Boligerne skal renoveres, så de er sunde og tidssvarende. Og der skal gøres sociale indsatser, der sikrer at beboerne kan mødes og trives,” sagde hun.

Snart skulle det vise sig, at BL-næstformanden og Odenserådmanden, Jane Jegind fra Venstre måske er relativt tæt på hinanden.

”Vi skal prøve at præge de mest udsatte områder med normalitet. Og her kommer kunst og kultur ind i billedet,” sagde Jane Jegind. Der dermed også var på sporet med at sikre beboerne noget at samles om.

”Biblioteket spiller en enorm rolle i Vollsmose. Og står det til mig skal Odense Børneteater også have en scene i området,” fortsatte hun.

Venstrekvinden understregede dog at normalisering ikke kun handler om kunst og kultur.

”Det er også en del af normalisering, at et så stort boligområde som Vollsmose skal bestå af andre boligtyper end kun almene boliger… Ligesom der også stræbes efter at boligområder i andre dele af byen skal bestå af blandede boligtyper,” sagde hun.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste