12. JUN. 2018 KL. 12:23

BL’s formand: “Boligpolitikken blev storpolitik”

pa2.jpg

Efter et overraskende kampvalg om formandsposten blev BL's siddende formand Palle Adamsen genvalgt med 150 stemmer mod 9 / Foto: Regnar M. Nielsen

Den almene boligsektor er kommet sund ud af det turbulente politiske forår med parallelsamfundspakke, forhandlinger om kommuners andel af grundkapital med mere. Men 40-procentreglen bekymrer.

Et politisk turbulent forår har sat sit præg på BL's repræsentantskabsmøde, der i dag afvikles på Hotel Nyborg Strand. “Efter statsministeren holdt sin nytårstale, blev Danmark ramt af en kollektiv ghettopsykose... Vi blev del af en indvandrer-integrationsdebat, som før har afgjort folketingsvalg," sagde BL's formand, Palle Adamsen, i sin beretning for de 164 stemmeberettigede repræsentanter.

Endte acceptabelt

“I en periode efter nytårstalen, hvor der løbende fra regeringen blev lækket nye initiativer, som regeringen ønskede skulle blive en del af den kommende parallelsamfundspakke, stod vi og kommuner i en uhyggelig situation,” sagde BL-formanden.

En periode, der kulminerede den 1. marts, hvor regeringen i Mjølnerparken fremlagde den endelige pakke.

“Blandt overraskelserne var blandt andet regeringens forslag om at hente 13 milliarder i Landsbyggefonden. Et indgreb, der, hvis det var blevet gennemført, ville have tilintetgjort den danske finansieringsmodel,” forklarede formanden.

“Men det blev heldigvis afværget,” fortsatte han.

Ros til bagland og presse
Resultatet af parallelsamfundspakken blev efter formandens opfattelse overvejende acceptabelt. Ikke mindst fordi det planlagte indhug på de mange milliarder blev afværget.

“Når det lykkedes, skyldes det ikke mindst jer og jeres bagland. Med læserbreve og indlæg på de sociale medier har i markeret den nødvendige modbevægelse... Tak for det!” sagde Palle Adamsen til de samlede repræsentanter.

BL-formanden delte også roser ud til pressen for at have dækket forløbet meget nuanceret.

“Vi er blevet hørt. Vi har fået lov til at optræde som de eksperter, vi er,” sagde Palle Adamsen.

40-procentreglen

Ikke alt endte dog, som sektoren kunne ønske sig det.

“Det er ikke godt, at de såkaldte ghettokriterier er strammet. Navnlig ikke når vi tager i betragtning, at få mennesker, som forlader arbejdsmarkedet, fremadrettet kan medføre, at 60 procent af de almene familieboliger i et stort boligområde skal fjernes,” sagde BL-formanden.

40-procentreglen var også en detalje, som optog repræsentanterne under debatten, der fulgte formandens beretning.

“Det her vil medføre meget store problemer. Der skal virkelig arbejdes hårdt på at få politikerne til at forstå, hvor problematisk det her er,” sagde Camilla Hegnsborg fra 1. kreds.

Og hun blev i det synspunkt blandt andet bakket op af Peter Jensen fra 1. kreds. Ud over 40-procentreglen blev der blandt repræsentanterne udtrykt bekymring over det stigende antal udsættelser af personer, der ikke kan betale husleje. Kontanthjælpsloftet blev gentagende gange nævnt som en årsag.

Kampvalg om formandspost

Et af de sidste punkter på dagsordenen var valg til formand for BL.

Til overraskelse for de fleste repræsentanter meddelte Laurits Roikum repræsentantskabet, at han ville stille op imod den siddende formand, Palle Adamsen. Efter korte valgtaler blev valget afgjort ved skriftlig afstemning. Den siddende formand, Palle Adamsen, blev sikkert genvalgt med 150 stemmer imod 9.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen åbner dør på klem for solceller

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen åbner dør på klem for solceller

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste