27. JUN. 2018 KL. 14:12

Almene beboere på tværs af boligområder går sammen i frustration over kommende lovpakke

bb.jpg

Almene beboere fra hele landet er på lørdag den 30. juni inviteret til Beboerkonference i Korsgadehallen for at diskutere deres fremtid efter det såkaldte “ghettoudspil”.

Konferencen er arrangeret af beboere fra forskellige områder, der er gået sammen under navnet ”Almen Modstand”. Beboerne vil på konferencen oplyse om konsekvenserne af de mange indgreb, som, de mener, vil stille tusinder af beboere i en usikker boligsituation og få store konsekvenser for hele den danske boligmodel. De håber desuden, at de med konferencen kan koordinere områdernes spirende lokale modstand til en samlet stemme.

Beboerne er ifølge en pressemeddelelse fra ”Almen Modstand” bekymrede over en lang række af forslagene i “Parallelsamfundspakken”, der skaber stor uvished om deres fremtid. Dette drejer sig blandt andet om fundamentale ændringer i lejeloven, der vil gøre det muligt for udlejere til hver en tid at sige lejerne op og om de store privatiserings- og nedrivningsplaner for op mod 10.000 familieboliger. Og at adressen, man bor på, fremover vil være afgørende for ens rettigheder til sociale ydelser og valg af skole og dagtilbud. Derudover har beboerne organiseret sig for at beskytte det beboerdemokrati, som er særligt kendetegnende ved den danske almene boligsektor.

Beboerkonferencen i Korsgadehallen vil bestå af oplæg fra blandt andre repræsentanter fra LLO, Retspolitisk Forening og Mellemfolkeligt Samvirkes Ungeråd, der består af unge fra udsatte boligområder. Derefter er planen, at beboerne går sammen i grupper og diskuterer deres ønsker og strategi for, hvordan de kan blive taget seriøst i debatten og ændre lovpakken.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste