03. JUL. 2018 KL. 09:50

Indblik: Samme tendens i København

colourbox6925455.jpg

Colourbox

Forskydningen i Sydney hen imod en mindre blandet storby – økonomisk og socialt – er også i gang i København.

Forskydningen i Sydney hen imod en mindre blandet storby – økonomisk og socialt – er også i gang i København. Denne udvikling fik et skub, da kommunen midt i 1990’erne frasolgte ejendomme med tilsammen cirka 40.000 lejeboliger. Det siger Hans Skifter Andersen, adjungeret professor på Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet i København.

”Der er en mangel på almene boliger i København,” konstaterer han og henviser her blandt andet til en undersøgelse fra i fjor, han var med til at udarbejde, og som illustrerer, at boligmarkedet i København er presset. Stadigt flere er nødt til at dele bolig med personer, de ikke er familie med.

Situationen kan blive yderligere forværret med regeringens parallelsamfundsplan, der åbner mulighed for at nedlægge udsatte almene boligområder.

Trængslerne i den almene boligsektor skal sammenholdes med, at lejen i mange private udlejningsejendomme ofte er temmelig høj. Stigningen er kommet efter renoveringer, påpeger han.


Facit er i hans analyse, at de laveste indkomstgrupper og folk uden for arbejdsmarkedet må flytte væk fra den centrale del af byen.

Hans Skifter Andersen tilføjer, at boligudviklingen i København dog ikke er helt så negativ over for beboere i den almene sektor som for eksempel i Stockholm.

 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste