04. JUL. 2018 KL. 00:00

Boligselskab samler ekspertteam til renoverings- og byggeopgaver

img_8524.jpg

fsb

Samarbejdsparterne skal kende hinanden og boligorganisationen bedre.

Samarbejdsparterne skal kende hinanden og boligorganisationen bedre.

Et strategisk partnerskab med et fast team af ingeniør, arkitekt og entreprenør, der arbejder sammen over en årrække – det bliver fremtiden hos boligselskabet fsb. Deltagelsen i samarbejdet bliver sat i udbud i midten af august 2018. Udbuddet indeholder også mulighed for nybyggeri.

Fsb oplyser, at skridtet tages for at sikre endnu bedre kvalitet i opgaveløsningen, en mere effektiv proces, optimale budgetter og holdbare tidsplaner, som ellers kan være udfordret på grund af skiftende samarbejdspartnere.

”Normalt er det sådan, at entreprenøren først kommer på banen, når de rådgivende ingeniører og arkitekter er færdige med forarbejdet. Nu skal entreprenøren være inde over fra starten og kan bidrage med faglig viden om eksempelvis tekniske løsninger eller særlige materialer allerede her. Entreprenøren kender derfor grundlaget for opgaven. Når forventningerne afstemmes fra begyndelsen, er det svært at blive uenige om budgetter, tidsplaner og kvalitet,” siger fsb’s administrerende direktør, Bjarne Larsson.

Viden om fsb er afgørende

En anden fordel ved et strategisk partnerskab er den viden om organisationen fsb, som et fast team af samarbejdspartnere vil få – en viden, de kan bygge videre på fra projekt til projekt.

”Netop kendskabet til fsb ligger os på sinde. Når vores kommende samarbejdspartnere får et grundigt kendskab til fsb’s organisering, vores kvalitetskrav og vores beboerfokus, ja, så forventer vi – ud over et godt resultat – at det vil smitte af på den kommunikation med beboerne, der er helt nødvendig under en renoveringsproces. Det gælder både før og under en renovering,” udtaler fsb’s formand Steen Søndergaard. 

Udbuddet vil være på op til 3 milliarder kroner og gælde i 4 år, dog med mulighed for forlængelse i 2 år.

Det faste team får base hos fsb på Rådhuspladsen i København.

 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste