Indblik: Kriminelle familier er et landsdækkende problem

02. JAN. 2018 KL. 00:00

Indblik: Kriminelle familier er et landsdækkende problem

Boligorganisationerne føler sig hørt, når de henvender sig til myndighederne om kriminalitetsudsatte børn.  Og indsatserne synes også de fleste steder at virke.


At kriminalitet synes at være forankret i visse familier, bekræftes af en undersøgelse, Fagbladet Boligen har fået gennemført af A&B Analyse. Det fremgår også, at det er et udbredt problem.


Boligorganisationerne, som har boligområder på Rigspolitiets såkaldte ”sub-liste” (boligområder, som i kriminalitetssammenhæng er særligt udsatte), er blevet spurgt, om de i de enkelte områder oplever, at ældre familiemedlemmer introducerer yngre til bandekriminalitet. På vegne af to tredjedele af områderne svarer boligområderne bekræftende. Og boligorganisationerne bag halvdelen af områderne svarer bekræftende på, at mindst to medlemmer af samme familie er aktiv i en lokal kriminel gruppe eller bande. I alt har 95 procent af områderne beboere, der har tilknytning til kriminelle grupper eller bander.

Indsatser synes at virke –  i hvert fald delvist

Næsten alle boligorganisationer har på et tidspunkt henvendt sig til skole, politi eller anden myndighed for at fortælle om et barn med problemer. Og næsten alle svarer bekræftende, at der fra myndighedernes side er reageret på deres henvendelse. I næsten halvdelen af områderne med bandekriminalitet svarer boligorganisationerne, at myndighederne har haft succes med at gribe ind, når unge har været ved at følge ældre familiemedlemmer ind i en kriminel gruppe eller bande. I lige så mange områder har man delvist haft succes med det. Kun i et område svares der nej. Boligorganisationerne bag områderne på Rigspolitiets liste er af den opfattelse, at SSP-arbejdet virker i 90 procent af områderne. 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2614 )

0

Læseliste