08. JAN. 2018 KL. 12:55

HAB sætter hårdt ind over for uromagere

varbergparken.jpg

Alex Tran

Alle beboere i Varbergparken i Haderslev har fået at vide, at de bliver sat ud af boligen, hvis de eller deres pårørende laver ballade. Flere alvorlige episoder kort før jul har fået boligforeningen til at skrue bissen på.

Fløjlshandsker og undskyldninger er no go. Beboere, der fremover laver ballade i Varbergparken, bliver smidt på porten, hvis de eller deres pårørende sætter andre menneskers liv på spil. Den besked gik fredag den 22. december ud til beboerne i Varbergparken på engelsk, arabisk og dansk.

Hele balladen, der gik forud for brevet, startede mandag den 18. december, hvor tæppeforretningen Garants fyrværkerilager i Haderslev blev stjålet. Dagen efter blev tyvene sporet til en lejlighed i Varbergparken. Ved middagstid fik bomberyddere og beredskab en kælder ryddet for krudtet. Alt var tilsyneladende ikke konfiskeret, for om aftenen blev der affyret voldsomt fyrværkeri, og der udbrød brand i to biler. Da brandvæsenet kom ud, blev det mål for fyrværkeribatterierne. Af sikkerhedsmæssige årsager valgte mandskabet at køre fra stedet.

Christian Skovfoged, administrerende direktør for HAB er både ærgerlig og vred over balladen. Han forventer, at den får konsekvenser i form af udsættelse af en eller flere familier.

”Med brevet vil vi gerne sende et signal om, at vi ikke tolererer, at enkelte ballademagere skal ødelægge det for de mange. Ikke kun vores egne unge, men også nogle udefra, har deltaget i balladen. Men man har også forpligtelser overfor, hvad ens gæster foretager sig. Brevet er en påmindelse om, at alle har et ansvar for at passe på området og hinanden,” siger Christian Skovfoged.

Beboerne opfordres i skrivelsen til at gå til politiet, hvis de har en viden om, hvem der står bag hærværket, opbevaring af fyrværkeri, trusler og affyring af fyrværkeri.
”Vi skal have identificeret de personer, der står bag hændelserne,” står der i brevet.

Risikerer ødelagt omdømme

Christian Skovfoged bedyrer, at Varbergparken sædvanligvis er et fredeligt sted, hvor mange års utrættelig boligsocial indsats har båret frugt. Beboere af dansk og anden etnisk oprindelse er rystet godt og grundigt sammen, lejlighederne er ny-renoverede, mange ressourcestærke beboere er flyttet ind, og i 2010 fik Varbergparken vristet sig fri af ghettolisten.

Direktøren er ikke mindst ked af fyrværkeri-balladen, fordi den pletter et ellers godt ry.

”Det er fem år siden, at vi sidst havde problemer. Dengang måtte vi sætte en familie ud, fordi en mindreårig søn havde kastet med molotovcocktails. Selv om her sædvanligvis er roligt, skal der kun lidt til at sætte omdømmet over styr. Det må ikke ske,” siger han.

De to hovedmænd bag tyveriet og hærværket sidder bag lås og slå.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2729 )

0

Læseliste