19. JAN. 2018 KL. 10:59

Boligorganisation satser på grønne studieboliger

31_77_01.jpg

Illustration: Boligkontoret Århus

Boligkontoret Århus bygger til foråret 111 klimavenlige almene ungdomsboliger. 

Terrassehuset. Det kommer en helt ny boligafdeling i Aarhus til at hedde, når Boligkontoret Århus i løbet af få måneder går i jorden og indleder arbejdet med at opføre 111 klimavenlige almene ungdomsboliger. 

I forvejen har Boligkontoret Århus 900 ungdomsboliger og har gjort det til lidt af sit speciale at huse byens unge i nogle spændende byggerier.

“Det er tydeligt, at der er behov for ungdomsboliger i Aarhus. Jeg får allerede mange henvendelser på de her boliger, som vi opfører efter højest mulige standard for energi- og miljømæssig bæredygtighed,” siger Morten Homann, der er direktør for Boligkontoret Århus.

Boligkontoret Århus’ nye ungdomsboligafdeling vil blive placeret lige over for Storcenter Nord – på hjørnet af Paludan-Müllers Vej og Finlandsgade, som i forvejen rummer studiemiljø omkring IT-byen Katrinebjerg, som er et af landets førende it-vækstcentre, hvor virksomheder og forskere arbejder sammen om nye produkter. Der bliver i alt 111 ungdomsboliger samt fleksible områder og funktioner ude og inde, der ansporer til samvær imellem beboerne. Og så får ungdomsboligerne sydvendte taghaver. 

”Terrassehuset” opføres efter bygningsklasse 2020 og med målet om at opnå en DGNB guldcertificering. DGNB måler blandt andet livscyklus af byggematerialer, transport, forbrug af energi og vand under og efter byggeriet, holdbarhed, tilgængelighed og indeklima.  

“Målet er at skabe en bygning med minimal klima- og miljøpåvirkning og selvfølgelig gode forhold indenfor. Jeg synes, det er vigtigt, at vi i den almene sektor går foran og afprøver nogle af de her nye løsninger. Det har vi altid som sektor gjort,” siger Morten Homann, der siger, at løsningerne bygger på genanvendelighed og bl.a. solceller.

Boligkontoret Århus, 5.700 boliger, er i forvejen blevet stemplet som en ”grøn” boligorganisation af Aarhus Kommune. I december fik kommunen dem med ind i kredsen af klimapartnere, der arbejder sammen om at fremme den grønne omstilling i Aarhus Kommune.

 

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste