09. JAN. 2018 KL. 10:49

Aarhusianske boligorganisationer arrangerer koncerter

esterbrohus_poster.jpg

BL og ROSA/SPOT

Landets boligområder myldrer af fælleshuse.

Nu tager to aarhusianske boligforeninger i samarbejde med medlemsorganisationen, BL - Danmarks Almene Boliger, initiativ til også at benytte beboerhusene som kulturhuse - til fordel for alle, der har lyst til at skyde året i gang med en live-koncert mellem 5. og 8. februar 2018.

Sammen med den musikpolitiske paraplyorganisation ROSA/SPOT er det nu lykkedes at afprøve en ny model, der betyder masser af musik i fire boligafdelinger.

Til februar spiller Ester Brohus og hendes guitarist Mikkel Bøggild således under titlen ”Musik på hjemmebanen” fire koncerter hos boligorganisationen   ALBOA  i Tranbjergparken og Råhøjparken i Stautrup samt i to afdelinger hos   Boligkontoret Aarhus. Afdelingerne er i Reginehøj og Frydenlund. Det er beboerlokaler med plads til 60-70 tilskuere, hvor beboere, naboer og øvrige interesserede for en beskeden entré kan komme til dette specielle musikalske møde med sangeren.

”Jeg glæder mig til at komme ud og spille for folk lokalt," siger Ester Brohus om ideen: "Vi kan godt lide de små rammer, hvor man kommer tæt på hinanden, kan være fælles om musikken og kan stille spørgsmål. Folk har tit spørgsmål ud fra det, jeg fortæller – eller ud fra det sangene handler om. Country er almindelige menneskers musik, med små historier som kan betyde meget for den enkelte. Jeg elsker at bruge mit liv og mig selv på den måde, og vil bare være ekstra glad, hvis jeg kan medvirke til at skabe mere sammenhold lokalt," siger Ester Brohus, der udgiver albummet ”Heart of the Country” 26. januar og fortæller at flere af de nye sange vil indgå i koncerterne.   

Modtages ”Musik på hjemmebanen” godt, kan det forhåbentlig inspirere andre boligområder og beboerhuse, der kan tage stafetten op og byde ind med lignende arrangementer. Der er mange beboerhuse i de almene boligområder, og hvorfor skal man altid bevæge sig til koncertsteder i midtbyen for at få en god kulturoplevelse? Beboerhusene er en oplagt mulighed for at trække kulturbegivenheder ind i lokalområderne, lyder det fra arrangørerne.

”Vi er utroligt glade og stolte over, at vi kan anvende vores gamle varmehal i Reginehøj til et så flot arrangement. Musik og kultur hører ikke kun til på de store spillesteder, men også i boligområderne hvor vi aarhusianere bor,” siger Thomas Hou Mandsfeldt, afdelingsformand i Reginehøj

Også hos ROSA/SPOT sekretariatet er der på forhånd stor optimisme om projektet: 
”Musik og oplevelsen af nærvær er noget mange af os nyder at være en del af. Både den gode historie og det stærke musikalske håndværk har godt af intime rammer. Vi glæder os til at søsætte dette nye koncert-initiativ - lige i hjertet af, hvor publikum bor og lever i hverdagen,” siger leder Gunnar Madsen.

Er du interesseret, så er der mere information om spilletid og billetter her.

”Musik på hjemmebanen” med Ester Brohus kan opleves her:
5. februar: Frydenlund Fælleshus, Fuglebakkevej 70, 8210 Aarhus V.
6. februar: Den gamle varmehal, Indgang ved gavlen til Reginehøjvej 19, 8200 Aarhus N.
7. februar: Selskabslokalet Tranbjergparken – Torvevænget 178, 8310 Tranbjerg
8. februar: Fælleshuset Råhøjparken, Råhøjparken 228, 8260 Viby

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste