21. FEB. 2018 KL. 14:46

Stor driftsbesparelse hos BSB Svendborg

henrik-laursen-colourbox.jpg

Henrik Laursen / Colourbox

Efter i flere år at have set huslejen stige igen og igen, kan beboerne ånde lettet op. Den stiger ikke i år.

Sidste år satte boligorganisationerne driftsmedarbejderne til at arbejde sammen i større teams på tværs af boligselskabets ni boligafdelinger i stedet for som tidligere at arbejde færre sammen i hver enkelt afdeling. Ændringen betyder, at boligselskabet nu kun har behov for 16 driftsmedarbejdere i stedet for 22. Det har givet en besparelse på 2.000 kr. pr. år for hvert lejemål. Derudover har organisationsbestyrelsen godkendt en nedsættelse på almindelig vedligeholdelse svarende til 875 kr. pr. lejemålsenhed, altså samlet en besparelse på ca. 2.875 kr. pr lejemål pr. år.

Beboerne skal dog ikke sætte næsen op efter en nedsættelse af huslejen. Besparelsen vil blive brugt til henlæggelser til fremtidig vedligeholdelse. Men huslejen bliver dog for første gang i flere år, hvor den er.

Beboer og formand for organisationsbestyrelsen i BSB Svendborg, Svend Erik Johansen, er godt tilfreds med resultatet.

”Vi kan i bestyrelsen kun være tilfredse med, at vi kan holde huslejen i ro. Der skal jo også gerne spares mere frem imod 2020,” siger Svend Erik Johansen.

Formanden for BSB Svendborg henviser i den forbindelse til, at et flertal i Folketinget har pålagt den almene boligsektor at reducere udgifterne i 2020 med 1,5 milliarder i forhold til 2016.

Potentiale i affald og energi

Bestræbelserne på at spare på driftsudgifterne stopper dog ikke ved omorganiseringen af medarbejdere. For der er meget andet, der skal gøres i BSB Svendborg, før kundechef Martin Skytte fra domea.dk er helt tilfreds, og der gælder det om at tage et kig på, hvordan andre dele af driften fungerer.

”Nu har vi kigget på bemandingen i boligselskabet, men vi er ikke færdige endnu. Vi skal også ind at kigge på vores affaldssystemer og energiforbrug, så vi også i fremtiden kan holde huslejen nede. Der er et muligt potentiale for at spare penge,” siger Martin Skytte, der understreger, ”at man generelt går ind og kigger på, om der er ydelser, man køber for dyrt,” siger han.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Bredt flertal bag ny psykiatriaftale

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Bredt flertal bag ny psykiatriaftale

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2488 )

0

Læseliste