26. FEB. 2018 KL. 12:48

Sålænge der ikke er tale om ”matrikel-lovgivning”

soeren-pape.jpg

Scanpix

Regeringen er begyndt at løfte sløret for, hvad det bebudede parallelsamfundsudspil kommer til at indeholde.

Søndag gik statsminister Lars Løkke Rasmussen i flere medier for at fremlægge to ideer til bekæmpelse af kriminalitet i udsatte boligområder. Løkke Rasmussen nævnte såkaldte "dobbelte straffe" for kriminalitet begået i "ghetto-områder" og styrkelse af politiindsatsen i de udsatte områder blandt andet via mobile politistationer.

Reaktionerne på udspillet har været blandede, og også Bent Madsen, administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, har kommenteret i flere medier på statsministerens udspil.

”Helt grundlæggende anerkender BL, at den politimæssige indsats skal styrkes for at stoppe de kriminelle elementer i de udsatte boligområder. Det er der hårdt brug for. For selv om, at kriminaliteten er for nedadgående, også i de udsatte områder, så er det store flertal af lovlydige borgere i områder i stigende grad utrygge. For de få kriminelle laver meget kriminalitet, og særligt banderne giver utryghed. Det skal der sættes ind over for.”

Og Bent Madsen fortsætter:

”Hvad angår forslaget om dobbelt straf, så mener vi – som de fleste andre – at alle bør være lige for loven. Så vi vil være imod enhver form for negativ forskelsbehandling baseret på, hvilken matrikel man bebor. Vi vil derfor arbejde for, at dobbelt straf kun kan komme på tale, hvis det gælder for alle borgere uanset bopæl. Altså sådan, at begår man kriminalitet i et udsat boligområde, så skal det straffes hårdere. Det kan godt tænkes at have en virkning i form af en præventiv effekt og skabe større tryghed for beboerne i området.”

Dette synspunkt erklærer Keld Laursen, administrerende direktør i Brabrand Boligforening sig enig i. Og han tilføjer:

”Vi skal ikke lave negativ særbehandling for beboerne på bestemte adresser, når vi samtidig arbejder for at tiltrække ressourcestærke beboere og private investorer. Så har vi i højere grad brug for en normalisering af boligområderne.” Keld Laursen anbefaler også, at skal man lave en styrket politiindsats i de udsatte boligområder, så er det vigtigste, at der bliver tale om permanent tilstedeværende politi:

”Det har vi gode erfaringer med i Gellerup, og ingen tvivl om, at det er fremmende for det forebyggende, at politibetjentene kender de unge og deres forældre og på den måde både kan forhindre, at de kommer ud i noget skidt, og på den anden side nemmere kan opklare det, hvis der bliver begået kriminalitet.”

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Prisnomineret: Fra nedslidt til moderne boligafdeling

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Prisnomineret: Fra nedslidt til moderne boligafdeling

Artikler

vi anbefaler

Foto Holger Anderson Tingbjerg 2 Tingbjerg er bedre end sit rygte
20200910 211915 L 1920X1280we Boligministeren udelukker ikke regulering af ghettokriteriet om antallet af dømte
20200910 211554 L 1920X1280we Her er regeringens 3 indgreb, som skal løse problemerne på Motalavej
DSC2316 Til dig i afdelingsbestyrelsen: Sådan bliver du klar til renovering
Korskærparken 037 Ny rapport: Sådan fik helhedsplan flere i job og indtægten op
Se alle artikler ( 1794 )

0

Læseliste