26. FEB. 2018 KL. 11:54

KAB sælger hovedkontor

grundtvigshus_0576.jpg

KAB

Administrationsselskabet KAB flytter sit hovedkontor til Kgs. Enghave i København, men bliver indtil videre boende i det nuværende kontor til 2021.

Administrationsselskabet KAB flytter sit hovedkontor til Kgs. Enghave i København, men bliver indtil videre boende i det nuværende kontor til 2021.

Den forhenværende grundtvigianske borg, Grundtvigs Hus, som ligger på Studiestræde 38 i Københavns centrum og den tilstødende bygning på Vester Voldgade 17, har KAB solgt. De to integrerede ejendomme, der tilsammen rummer 10.000 kvm., er blevet købt af finske Capman Nordic Real Estate II.


KAB’s nye hovedkvarter er indflytningsklart i 2021. I mellemtiden lejer de sig ind i de nuværende gemakker, som KAB har været i siden 1941.


”Det er et kringlet hus med enormt meget charme og en masse kvaliteter, men det er ikke optimale rammer til at drive en moderne digitalt drevet virksomhed. Så vi ser meget frem til, at vi kan få nogle mere åbne og fleksible rammer,” siger Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB.


Capman Nordic Real Estate II har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med de to nyindkøbte ejendomme, men skriver på deres hjemmeside, at det igen kan bruges som kontorrum, til restaurant eller som hotel.


Det nye hovedkontor
Salget af de to ejendomme kommer efter, at KAB har indgået en anden aftale for to måneder siden med DSB Ejendomme om en byggegrund på Enghavevej 81 på hjørnet til Ingerslevgade.


”Vi får en bedre beliggenhed. Det bliver lettere for os som virksomhed at komme ud til de selskaber og afdelinger, vi betjener, og det bliver lettere for vores kunder at komme at besøge os. Vi har også ambitioner om nogle driftsmæssige gevinster med færre ressourcer til energi,” siger Jens Elmelund.

Skitse over KAB's nye hovedkontor.


Byggegrunden ligger tæt på jernbaneskinnerne og er i øjeblikket ikke direkte tilgængelig fra gaden. Her opfører KAB en moderne fritliggende bygning, som bliver synlig i bybilledet og giver gode arbejdsrum.


”Det skal blive nemmere at arbejde på tværs af de forskellige områder i huset. Og vi tror helt sikkert, at en god og åben arkitektur gør det lettere fos os at arbejde på tværs af de forskellige afdelinger og områder i huset,” siger Jens Elmelund.


Der skal laves en ny lokalplan for området, før byggeriet kan gå i gang.


”Vi er så småt gået i gang med processen med Københavns Kommune, så vi har en forventning om, at byggeriet kan i gå i gang primo 2019,” siger Jens Elmelund.

Når bygningen er færdig, rummer den ca. 7.400 kvm., der giver plads til 400 medarbejdere og faciliteter til møder.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste