26. FEB. 2018 KL. 11:54

KAB sælger hovedkontor

grundtvigshus_0576.jpg

KAB

Administrationsselskabet KAB flytter sit hovedkontor til Kgs. Enghave i København, men bliver indtil videre boende i det nuværende kontor til 2021.

Administrationsselskabet KAB flytter sit hovedkontor til Kgs. Enghave i København, men bliver indtil videre boende i det nuværende kontor til 2021.

Den forhenværende grundtvigianske borg, Grundtvigs Hus, som ligger på Studiestræde 38 i Københavns centrum og den tilstødende bygning på Vester Voldgade 17, har KAB solgt. De to integrerede ejendomme, der tilsammen rummer 10.000 kvm., er blevet købt af finske Capman Nordic Real Estate II.


KAB’s nye hovedkvarter er indflytningsklart i 2021. I mellemtiden lejer de sig ind i de nuværende gemakker, som KAB har været i siden 1941.


”Det er et kringlet hus med enormt meget charme og en masse kvaliteter, men det er ikke optimale rammer til at drive en moderne digitalt drevet virksomhed. Så vi ser meget frem til, at vi kan få nogle mere åbne og fleksible rammer,” siger Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB.


Capman Nordic Real Estate II har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med de to nyindkøbte ejendomme, men skriver på deres hjemmeside, at det igen kan bruges som kontorrum, til restaurant eller som hotel.


Det nye hovedkontor
Salget af de to ejendomme kommer efter, at KAB har indgået en anden aftale for to måneder siden med DSB Ejendomme om en byggegrund på Enghavevej 81 på hjørnet til Ingerslevgade.


”Vi får en bedre beliggenhed. Det bliver lettere for os som virksomhed at komme ud til de selskaber og afdelinger, vi betjener, og det bliver lettere for vores kunder at komme at besøge os. Vi har også ambitioner om nogle driftsmæssige gevinster med færre ressourcer til energi,” siger Jens Elmelund.

Skitse over KAB's nye hovedkontor.


Byggegrunden ligger tæt på jernbaneskinnerne og er i øjeblikket ikke direkte tilgængelig fra gaden. Her opfører KAB en moderne fritliggende bygning, som bliver synlig i bybilledet og giver gode arbejdsrum.


”Det skal blive nemmere at arbejde på tværs af de forskellige områder i huset. Og vi tror helt sikkert, at en god og åben arkitektur gør det lettere fos os at arbejde på tværs af de forskellige afdelinger og områder i huset,” siger Jens Elmelund.


Der skal laves en ny lokalplan for området, før byggeriet kan gå i gang.


”Vi er så småt gået i gang med processen med Københavns Kommune, så vi har en forventning om, at byggeriet kan i gå i gang primo 2019,” siger Jens Elmelund.

Når bygningen er færdig, rummer den ca. 7.400 kvm., der giver plads til 400 medarbejdere og faciliteter til møder.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1942 )

0

Læseliste