04. DEC. 2018 KL. 15:43

Opskrivning hos KAB bliver billigere

kab.jpg

KAB

Fra årsskiftet halverer KAB prisen for at blive skrevet op til over 40.000 almene boliger i hovedstadsområdet. Det årlige gebyr forbliver dog det samme.

 

Vil man skrive sig på venteliste til en almen bolig på ”Bolignøglen”, kan man med fordel vente til starten af næste år, hvis man ønsker at få lidt flere penge til julegaverne. Fra det nye år koster det 200 kroner for at skrive sig op til omkring 46.000 boliger hos KAB i hovedstadsområdet. Hidtil har det kostet 400 kroner. Prisen for den årlige fornyelse af ventelisten vil forsat være 200 kroner.

 

Gebyret på 50 kroner for at skrive sig op til en bolig under de fleksible kriterier, hvor man kan få fortrinsret til en bolig i nogle kommuner, hvis man eksempelvis er i arbejde eller er studerende, bortfalder også fra årsskiftet. Til gengæld koster det 30 kroner i gebyr, hvis man ønsker at betale sin opskrivning eller årlige fornyelse med girokort frem for PBS.

   

Viceadministrerende direktør i KAB, Flemming Strøm fortæller, at ventelistegebyrer jævnligt har været til diskussion.

   

”Vi har ryddet op i det hele for at være mere kundevenlige. Vi oplevede, at folk havde svært ved at gennemskue prisstrukturen og der har ind imellem været en diskussion, om hvad det kostede at stå på en venteliste, hvor nogle har ment, at det har været for dyrt. Vi har ikke lyst til, at folk synes, at det ikke er attraktivt at stå på en venteliste,” siger han, og fortsætter:

   

”En stor del af øvelsen var også at få et rundt beløb på den årlige ajourføring. Og vi kommer da til at miste penge, nu hvor vi halverer gebyret for ventelister. Penge som primært har investeret i IT og brugt på at drive ventelisterne. Men vi har også en ambition om at drive en effektiv forretning”.

 

KAB administerer 30 boligorganisationer og opskrivningen foregår gennem Bolignøglen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste