31. DEC. 2018 KL. 00:00

Fsb sætter huslejen ned i 40 forskellige afdelinger

fsb-ungdomsboliger.jpg

Fra nytår kan beboerne høste resultatet af effektiviseringer af arbejdsgange i fsb i form af lavere husleje. Nogle steder sættes huslejen ned med tocifrede procentsatser, mens huslejen bliver fastholdt i 15 boligafdelinger.

Nedlægning af affaldsskakter. Nye digitale muligheder. En overordnet indkøbsstrategi er blandt nogle af de arbejdsprocesser, som er blevet forenklet og effektiviseret i fsb.

Direktør Pia Nielsen kan ikke få armene ned af bar begejstring for resultatet af effektiviseringerne betyder, at beboere i 40 afdelinger kan se frem til at skulle sætte færre penge af til huslejen fra det nye år.

”Vi har været i gang med at effektivisere i nogle år, og resultatet er helt fantastisk, og noget, som vi ikke før har set i fsb. Vi arbejder hårdt på at tilbyde boliger til en rimelig husleje. Især fordi flere af vores beboere de seneste år har fået færre penge imellem hænderne på grund af blandt andet kontanthjælpsloftet. Derfor betyder en huslejenedsættelse på 100 eller 200 kroner om måneden, at der bliver lidt ekstra til børnenes fritidsaktiviteter eksempelvis,” siger hun.

Lokale bakker op

Pia Nielsen fortæller, at opbakningen lokalt set fra både ansatte og beboervalgte, som har taget effektiviseringsstrategien til sig, har været enorm. For på trods af at effektiviseringer fører udfordringer med sig, fortæller hun, at man lokalt set har vist, at der er kreative måder at spare penge på. Eksempelvis har man i flere afdelinger valgt at nedlægge affaldsskakter og opfordret beboerne til at sortere affaldet.

En anden kilde til de store besparelser har været planlagte renoveringer:

”Vi vedligeholder og renoverer vores bygninger efter nøje planlægning og undgår det, jeg kalder for klatrenoveringer, som er sprængte rør hist og her. Vi har jo en masse ældre bygninger, så det gælder om at komme alle de problemer i forkøbet og skrue ned for uforudsete udgifter. Den nemme måde at spare huslejepenge på er at skære end på henlæggelser, og det er slet ikke det, vi har gjort. Vi henlægger stadigvæk og har fordoblet vores henlæggelser og har nu en milliard kroner liggende i henlæggelser til planlagte vedligeholdelser,” påpeger hun og fortæller, at målet med effektiviseringerne er at finde de smarte løsninger, så tingene gøres anderledes, men uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Beboerne kan i nogle afdelinger se frem til huslejenedsættelser med tocifrede procentsatser, mens huslejen bliver fastholdt i 15 boligafdelinger. Den almene boligbranche skal spare 1.5 milliarder kroner, hvilket er omkring to procent frem til år 2020.

 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste