18. DEC. 2018 KL. 12:57

Filmkonkurrence om almene boliger kan ende i arkiv

photo-cred_cafx-trailer-2018_camilla-ramonn.png

Camilla Ramonn

For første gang har Copenhagen Architecture Festival valgt at sætte fokus på livet i almene boligområder. Beboerne opfordres til at sende små videofilm, der på sigt skal samles i et historisk arkiv.

Almene boligområder fylder meget i debatten, hvor ghettoer ofte bliver nævnt. Derfor får almene

beboere nu muligheden for at give et indblik af mangfoldigheden i deres hjem og boligområder igennem små film på maksimum 60 sekunder. Vinderen får 10.000 kroner.

Således siger festivaldirektør Josephine Michau, Copenhagen Architecture Festival (CAFx), der udskriver konkurrencen med navnet ”almene hjem”.

”Når den politiske debat står på almene boligområder og der er en masse ghettosnak, så kan man godt glemme, at almene boliger er meget andet, og i virkeligheden dækker behovet for mere end en million danskere. Desuden er der en rig arkitektur, hvor nogle af de mest fremtrædende arkitekter har budt ind på almene boliger igennem deres livstid,” siger Josephine Michau.

Flere stemmer

Derfor ønsker holdet bag CAFx at invitere nogle flere stemmer i debatten i form af almene beboere, som igennem små videofilm viser variationen i både sociale relationer, men også æstetikken, der findes i almene boliger.

”Vi håber at kunne skabe et stort arkiv, som får lov til at vokse. Bliver konceptet taget godt imod kunne vi fortsætte i de kommende år og skabe et interessant arkiv. Arkivet skal stilles til rådighed for forskere og beslutningstagere, og for hvem livet i almene boligområder kunne have en interesse.,” siger hun-

Publikum vælger vinder

Konkurrencen ”almene hjem” går i al sin enkelthed at vise sit hjem eller område. Filmene bliver vist under Copenhagen Architecture Festival i april, og i flere biografer og institutioner, som CAFx samarbejder med. Men ender også i en udstilling på Dansk Arkitektur Center.

”Vi håber på, at videoerne kan være med til at give os et indblik i de mange hverdagsfortællinger i almene hjem og boligområder. vi har en jury til at udvælge 12 film, og resten lægges op til publikum, som tager den endelige afgørelse, og kårer en vinder” fortæller hun.

De 12 nominerede film bliver vist på DAC allerede fra den 14. marts og frem. Vinderfilmen bliver vist til CAFx’s åbning og festival den 3. april 2019.

CAFx skal modtage film senest den 4. februar 2019.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Flemming Og Loa AAB Silkeborg Beskåret Jysk boligorganisation har 100 procent beboertilfredshed
BL Agervang 101018 005 Træt af dårligt image: Nu skifter boligområde navn
Kaare Lars Interview med Kaare Dybvad: Ambitiøst boligudspil på trapperne
Munkebo 050 Boligselskab hjælper ledige beboere i gang som flyttefolk
Birger Lbf Foto Lars Just 2 2 Landsbyggefondens chef stopper
Bbc Brand Film Premiere på ny BBC-film om de almene boliger i Danmark
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Se alle artikler ( 2185 )

0

Læseliste