07. DEC. 2018 KL. 10:52

Boligformand: Genhusning i Aarhus kan løses

gellerup-toveshoej-010.jpg

Simon Jeppesen

I den seneste udgave af ’ghettolisten’, som blev lanceret 1. december optrådte Gellerup/Toveshøj og Bispehaven på listen.

Når blokke skal rives ned i de såkaldte ’hårde ghettoer’ er det nødvendigt at genhuse beboerne andre steder i byen. Det drejer sig om op mod 1.000 familier. Og hvordan gør man det? Det diskuteres nu i Aarhus, men kabalen kan godt gå op, siger Anders Rønnebro, formand for de aarhusianske boligorganisationer, som i denne uge har indgået en aftale med Aarhus Kommune om genhusning af beboerne, samt at der skal opføres ca. 2.600 nye almene boliger i Aarhus.

”Det skal ske over en årrække, og genhusningen har ikke et større omfang, end at vi kan løse opgaven,” siger Anders Rønnebro til JP Aarhus.

Det bygger formanden på en analyse fra Arbejdernes Andels Boligforening (AAB), hvor han er direktør.

Ifølge Anders Rønnebro er det anslået, at der hvert år i 2020-2025 bliver brug for ca. 130 boliger til beboere, som skal genhuses. Ud fra en statistik over fraflytningerne i 2017 i AAB, der er byens største boligorganisation og står for ca. 20 pct. af de 45.000-50.000 almene boliger i Aarhus, kunne AAB selv dække behovet for genhusninger, fortæller formanden til avisen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste