30. AUG. 2018 KL. 09:58

Rundbarbering af udgifter for millioner i stor boligorganisation

vedligeholdelse_asa.jpg

KAB

Analyseprojekt vil føre til millionbesparelser i KAB, som vil finde yderligere besparelser i ny indkøbsportal. 

Der skal skæres og spares, optimeres og findes nye måder at købe ind på i landets boligorganisationer.

270 afdelinger og boligorganisationer i KAB-fællesskabet har netop modtaget en større analyse. 360 graders-analyser kaldes rapporten, som er udarbejdet af KAB.

I rapporterne gemmer der sig besparelser og tips og tricks til optimering for millioner, som er bygget på data om driften, sammenligninger og interview. I rapporterne er der forslag til besparelser for 31 mio. kr. Også en ny indkøbsportal skal skære yderligere af udgifterne til alt fra hvidevarer over brusehoveder til vejsalt hos afdelinger og organisationer under KAB.

“Vi er igennem et stort stykke arbejde her. Vi vil gerne hjælpe med at optimere driften hele vejen rundt. Nogle steder er der fælles drift, andre steder ikke. Vi har brugt masser af data, bl.a. Tvillingeværktøjet fra Landsbyggefonden, som gør os i stand til at sammenligne på tværs af afdelinger, og så har vi kørt en proces, hvor vi har involveret både bestyrelse og medarbejdere,” siger Lone Skriver, der er vicedirektør i KAB og har haft det overordnede ansvar for analyseprojektet.

Udarbejdelse af analyserne er et tilbud, som stort set alle afdelinger og boligorganisationer tog imod. Prisen var 10.000 kr. plus moms, og de potentielle besparelser ser ud til at gøre indkøbet af rapporten til en ganske god forretning for kunderne. Baggrund er statens krav om, at den almene sektor skal spare 1,5 mia. kr. inden 2020. Og i KAB er tallet 112 mio. kroner.

“Vi har prissat besparelser på 31 mio. kroner,” siger Lone Skriver.

Blandt de anbefalede besparelser i rapporterne kan nævnes affaldsløsninger, åbningstider på ejendomskontorer, mere effektiv pleje af grønne arealer, mere effektiv håndtering af flyttelejligheder, energibesparelser og digitale løsninger.

”Derudover er der også de afledte effekter, som vi ikke har prissat. Der er en del at hente på at bruge medarbejdernes kompetencer i stedet for eksterne håndværkere. Så det kan være at samle flere driftskontorer i servicecentre,” siger Lone Skriver.

Ny indkøbsportal

Et andet tiltag, som skal rundbarbere udgifterne i KAB, er en ny indkøbsportal. Den alene forventes at levere besparelser på 10 % eller op mod 60 mio. kr. Ejendomskontorerne køber ind årligt for en sum på cirka 600 mio. kr. Indkøbsportalen er udviklet i samarbejde med indkøbsforeningen Bolind A/S og indeholder alt fra lyskilder, toiletter, vaskemaskiner, brusehoveder til haveredskaber og vejsalt.

“Mange har været gode til at købe ind, men der er også nogle, der køber ind til lager og går i Silvan. Nu sikrer vi ensartede gode priser,” siger Lone Skriver.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny forskning: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny forskning: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1930 )

0

Læseliste