22. AUG. 2018 KL. 21:23

Milliardrenoveringer skaber job i udsatte boligområder

colourbox1214957.jpg

Colourbox

Milliarder af kroner, der de senere år er brugt på renoveringer af udsatte boligområder, har ikke alene givet byfornyelse, men har også hjulpet lokale ledige i beskæftigelse. 

En ny undersøgelse fra Center for Boligsocial Udvikling viser således, at mere end 300 ledige fra udsatte boligområder enten er kommet i et ordinært job, er startet i praktikforløb eller løntilskud i forbindelse med, deres boligområde er blevet renoveret. 

Det gælder blandt andet Delan Aziz og Abdi Ahmed, der begge er opvokset i Langkærparken i Tilst ved Aarhus, og som blev ansat som henholdsvis køkkenmontør og malerelev i 2014. 


»Det krævede bare, at nogen gav os muligheden for at komme videre. Der er jo ingen, der gider stå herude dag ud og dag ind, hvis man kan få et arbejde i stedet for,« siger 22-årige Delan Aziz til Jyllands-Posten.


Det var Boligselskabernes Landsorganisation (BL) og Dansk Byggeri, der i 2011 indgik en aftale, hvor boligorganisationer og byggevirksomheder blev opfordret til at indgå frivillige partnerskaber om at etablere praktikpladser og andre beskæftigelsesfremmende tiltag. Målet var helt konkret at få de lokale unge fra udsatte boligområder ind på arbejdsmarkedet via de mange milliarder, der blev brugt til at renovere boligområderne. 


Centrets kortlægning viser, at 22 ud af 38 områder med en igangværende fysisk renovering i marts 2017 har ansat lokale beboere. 

Læs hele artiklen på Jyllands-Posten:
Boligrenovering skød lokale unges karriere i gang

Kilde: Jyllands-Posten

Om skribenten

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2663 )

0

Læseliste