23. AUG. 2018 KL. 20:39

Fra tomme boliger til ventelister

img_9796.jpg

Nykøbing Falster Boligselskab

Hos Nykøbing Falster Boligselskab oplever man en jævn stigning på ventelisterne til deres omkring 2000 boliger. For bare seks år siden led boligselskabet under tomgangshusleje på flere hundrede tusinde kroner.

Hos Nykøbing Falster Boligselskab oplever man en jævn stigning på ventelisterne til deres omkring 2000 boliger. For bare seks år siden led boligselskabet under tomgangshusleje på flere hundrede tusinde kroner. 

Byggekranerne i Nykøbing Falster vidner om, at der er kommet gang i hjulene. Området er blevet attraktivt i og med, at der er kommet flere statslige arbejdspladser.

Ifølge direktør Lis Bentin, Nykøbing Falster Boligselskab, har flere lyst til at investere og bygge boliger i området. Selv står boligselskabet klar med nye boliger, der har indflytning den 1. september samt et projekt på 43 almene rækkehuse og et tredje byggeprojekt, der lige er blevet godkendt.

Lis Bentin fortæller, at man i Guldborgsund Kommune ikke har været klar til at bygge almene boliger før nu.

”I 2012 så demografien ud til, at der fremadrettet blev færre borgere i Guldborgsund Kommune – og dermed udsigt til tomme almene boliger. Derfor var fokus at gøre os attraktive i konkurrencen om at udleje vores boliger – bl.a. ved fokus på omkostninger og serviceniveau. Det er jo de samme varer, vi har på hylderne – så det er primært på husleje og serviceniveau, vi kan differentiere os. Udviklingen i Guldborgsund er vendt til, at der er rigtig mange, der gerne vil bo i kommunen – ligesom der er mange investorer, der har lyst til at investere – og dermed bygge nye almene boliger. Den investeringslyst er der politisk opbakning til – også fordi de almene ventelister er eksploderet i den positive retning. Vi er mere end tilfredse med udviklingen – og glæder os over, at der er kommet gang i hjulene i Guldborgsund – og dermed i vores udlejning,” siger hun.
 
Fokus på effektivisering
Og der er sket meget siden 2012, hvor Nykøbing Falster Boligselskab led under tomgangshusleje på 600.000 kroner. I dag oplever boligselskabet støt stigende ventelister. I 2015 var 1571 skrevet op på venteliste, hvoraf 605 var aktive og i 906 i bero. P.t. har boligselskabet med udgangen af juli 2018 opskrevet 2185 på venteliste, hvoraf 1275 er aktive og de 910 er i bero. Altså en stigning på 614 flere interesserede på tre år.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2075 )

0

Læseliste