11. APR. 2018 KL. 16:55

S: Penge til parallelsamfundsplan kan tages fra de private friskoler

bl110418_04.jpg

Stefan Kai Nielsen

Mette Frederiksen om 40-procentreglen: ”Den kan virke nogle steder. Men andre steder er det noget helt andet, der skal gøres.”

I går blev Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, af statsminister Lars Løkke Rasmussen i Folketingets spørgetime afkrævet svar på, hvor finansieringen af regeringens parallelsamfundsplan skal komme fra, når pengene ikke må hentes i Landsbyggefonden.

I dag kom så svaret fra den socialdemokratiske partiformand, da hun besøgte det nyrenoverede Aalborg Øst under Boligforeningen Himmerland.

”Realisering af planen til bekæmpelse af parallelsamfund skal tages fra de tilskud, staten betaler til de private friskoler,” sagde Mette Frederiksen, da hun i dag talte for beboerne i den store ålborgensiske bydel, der i øvrigt netop er blevet statsministerkandidatens nye valgkreds.

Mette Frederiksen lovede de fremmødte beboere, at hun vil gøre alt for at passe på beboernes penge i Landsbyggefonden, som hun mener er selve livsnerven i verdens bedste boligpolitik.

”På grund af Landsbyggefonden og det opsparingssystem, der er fundamentet for fonden, kan vi sikre alle en god og tidssvarende bolig,” sagde hun.

”Skal verdens bedste boligpolitik bevares, kan det ikke nytte at trække 25 milliarder kroner ud af fonden. Vi afviser derfor blankt, at regeringen skal have lov til at tage de 13 milliarder kroner, som staten skal refundere. Med hensyn til de 12 milliarder kroner, regeringen vil bruge på at finansiere selve parallelsamfundspakken, så skal det beløb også forhandles betydeligt ned,” fortsatte hun.

Renoveringsrammen forhandles
Mette Frederiksen tilkendegav flere gange under eventen i Aalborg Øst, at der er et stort behov for, at Landsbyggefonden fortsat skal have mulighed for at understøtte den løbende renovering af de almene boliger. Hun vil dog ikke ind på, hvor stor en renoveringsramme, hun mener, Landsbyggefonden skal have, når det gældende forlig ophører ved årsskiftet.

"Det er noget af det, vi aktuelt forhandler. Jeg er klar over, at der allerede er betydelig kø til renoveringer," siger hun. Og mere præcist blev det ikke på nuværende tidspunkt.


Boligområder er ikke ens
Over for Fagbladet Boligen kommenterede den socialdemokratiske formand også den foreslåede såkaldte 40-procentsregel – regeringens forslag om, at boligområder, der har stået på listen over særligt udsatte boligområder i mere end fire år, skal udvikle en plan, der fremadrettet kun tillader, at 40 procent af boligerne må være almene familieboliger.

"Vi er faktisk ikke nået dertil i forhandlingerne. men jeg vil gerne kommentere det med, at der er jo ikke nogen boligområder, der er ens. Nogle steder – eksempelvis i Aalborg Øst – er en reducering af andelen af almene familieboliger en så god idé, at de allerede er begyndt. Andre steder er det noget andet, der skal til,” sagde Mette Frederiksen.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Byggestop omfatter nu alle sektorer

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Byggestop omfatter nu alle sektorer

Fik du

læst disse?

Rolfrasmussolveig2 Ambitionen om den blandede by fordufter på en byggegrund i Ørestad
Anitta Fjordparken 1 Fra kontorassistent til direktør på 13 måneder: ”Hvor svært kan det være”
Klaus Ringgard Per Feder Og Hans Firma Er Ng21 Boligdirektør om afstemninger: “Den her model virker hver gang”
RW 210922 FAB Elbiler 0010 Ny guide viser vejen til el-biler i boligafdelingerne
Hjemløshed Sådan kan kommuner skaffe flere almene boliger til hjemløse
Se alle artikler ( 2379 )

0

Læseliste