10. APR. 2018 KL. 00:00

Lars Løkke om parallelsamfundsplan: “Regeringen kommer ikke 1:1 igennem, det vi foreslår”

20180410-153044-l_63mb.jpg

Uffe Weng / Ritzau Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde under dagens spørgetime i Folketinget,  at  der  skal  gøres  noget  ved  dannelsen af parallelsamfund, men at regeringen i den forbindelse  er  åben for nye finansieringsforslag for udspillet.

Regeringen har  igennem udspillet ’Ét Danmark uden parallelsamfund’  foreslået, at i alt 12 milliarder kroner  ud  af samlede 21 milliarder kroner, regeringen vil tage fra Landsbyggefonden, skal gå til nedrivning og omdannelse af de udsatte  boligområder mellem 2019 – 2026.

Under  spørgetimen med  statsministeren den udtrykte socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen,  bekymringer for, at ghettoplanens finansiering vil gå ud over lejerne.

”Med det regeringen har lagt på bordet, så er vores mulighed for, at sikre at huslejen holdes nede,  og renoveringerne sker fyldest markant dårligere, end hvis man gør det, som bør være det rigtige, nemlig at finde en anden finansiering til de opgaver, som skal løses,” sagde hun. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen svarede hertil:

”Det, der er helt afgørende for os, er, at vi får gjort noget ved den ghettodannelse, der  vokser  frem  i Danmark i rene parallelsamfund, som gør noget ved vores sammenhængskraft. Og hvis vi ikke får det løst, så kommer vi til at stå med boligområder, som minder om det, man ser i andre europæiske storbyer – lad mig nævne Paris.”

Og statsministeren udtrykte åbenhed for forhandlinger med Socialdemokratiet på området.

”Jeg tror, det der kommer til at gælde i denne forhandling, som i så mange andre med afsæt i en mindretalsregering, at regeringen ikke kommer 1:1 igennem med  det, vi foreslår. Så vi er selvfølgelig lydhør. Og  det  vil  være meget spændende at høre Socialdemokratiets konkrete  forslag til, hvordan man supplerende kan finde finansiering.”

Lejerne skal ikke betale
I forhold til den finansiering, der skal drøftes ved forhandlingsbordet, spørger Mette Frederiksen:

”Jeg kan se med det regeringen har lagt på bordet, at der tages så mange penge fra Landsbyggefonden – et meget stort milliardbeløb – penge der skal finansiere noget, som slet ikke har noget  med lejerne at gøre.  Hvorfor er det landets lejere, der skal betale for en udgift, der burde pålægges os allesammen?”

Hvortil Lars Løkke Rasmussen svarede:

”Jeg er ikke enig i det billede, der tegnes af, at det er landets lejere, der skal betale for en række ting, der er landets lejere uvedkommende. Situationen er den, at lejen er knyttet  op på anlægssummen. Hvis vi ser på  hele den almene boligsektor under et, så står vi over for en periode, hvor der er lån, der afdrages. Og i takt med at lånene afdrages, så er der sådan set plads til, at staten kan reducere sit tilskud, og statens penge er ikke lejernes penge”.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste