10. APR. 2018 KL. 00:00

Lars Løkke om parallelsamfundsplan: “Regeringen kommer ikke 1:1 igennem, det vi foreslår”

20180410-153044-l_63mb.jpg

Uffe Weng / Ritzau Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde under dagens spørgetime i Folketinget,  at  der  skal  gøres  noget  ved  dannelsen af parallelsamfund, men at regeringen i den forbindelse  er  åben for nye finansieringsforslag for udspillet.

Regeringen har  igennem udspillet ’Ét Danmark uden parallelsamfund’  foreslået, at i alt 12 milliarder kroner  ud  af samlede 21 milliarder kroner, regeringen vil tage fra Landsbyggefonden, skal gå til nedrivning og omdannelse af de udsatte  boligområder mellem 2019 – 2026.

Under  spørgetimen med  statsministeren den udtrykte socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen,  bekymringer for, at ghettoplanens finansiering vil gå ud over lejerne.

”Med det regeringen har lagt på bordet, så er vores mulighed for, at sikre at huslejen holdes nede,  og renoveringerne sker fyldest markant dårligere, end hvis man gør det, som bør være det rigtige, nemlig at finde en anden finansiering til de opgaver, som skal løses,” sagde hun. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen svarede hertil:

”Det, der er helt afgørende for os, er, at vi får gjort noget ved den ghettodannelse, der  vokser  frem  i Danmark i rene parallelsamfund, som gør noget ved vores sammenhængskraft. Og hvis vi ikke får det løst, så kommer vi til at stå med boligområder, som minder om det, man ser i andre europæiske storbyer – lad mig nævne Paris.”

Og statsministeren udtrykte åbenhed for forhandlinger med Socialdemokratiet på området.

”Jeg tror, det der kommer til at gælde i denne forhandling, som i så mange andre med afsæt i en mindretalsregering, at regeringen ikke kommer 1:1 igennem med  det, vi foreslår. Så vi er selvfølgelig lydhør. Og  det  vil  være meget spændende at høre Socialdemokratiets konkrete  forslag til, hvordan man supplerende kan finde finansiering.”

Lejerne skal ikke betale
I forhold til den finansiering, der skal drøftes ved forhandlingsbordet, spørger Mette Frederiksen:

”Jeg kan se med det regeringen har lagt på bordet, at der tages så mange penge fra Landsbyggefonden – et meget stort milliardbeløb – penge der skal finansiere noget, som slet ikke har noget  med lejerne at gøre.  Hvorfor er det landets lejere, der skal betale for en udgift, der burde pålægges os allesammen?”

Hvortil Lars Løkke Rasmussen svarede:

”Jeg er ikke enig i det billede, der tegnes af, at det er landets lejere, der skal betale for en række ting, der er landets lejere uvedkommende. Situationen er den, at lejen er knyttet  op på anlægssummen. Hvis vi ser på  hele den almene boligsektor under et, så står vi over for en periode, hvor der er lån, der afdrages. Og i takt med at lånene afdrages, så er der sådan set plads til, at staten kan reducere sit tilskud, og statens penge er ikke lejernes penge”.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste