30. APR. 2018 KL. 00:00

Landsbyggefonden er eksponent for verdens bedste boligpolitik

bl110418_01.jpg

Stefan Kai Nielsen

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, syntes godt om renoveringen af Fyrkildeparken i Aalborg Øst. Også at der blev bygget private boliger- imellem de mange almene. ”Det vil formentlig virke her. I har jo også selv taget initiativet,” sagde hun. Men understregede, at almene boligafdelinger er forskellige. Og at der andre steder skulle udvikles andre løsninger.

Solen skinnede over Aalborg, da Mette Frederiksen den 11. april besøgte Fyr-kildeparken i det østlige Aalborg. Den socialdemokratiske partiformand var inviteret af beboerne, der gerne ville tale boligpolitik med deres nye folketingskandidat. Sammen med Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, blev hun inviteret indenfor i et udvalg af afdelingens nyrenoverede boliger – boliger, der var til store familier og- til enlige.

”Vi har ført verdens bedste boligpolitik i Danmark. Landsbyggefonden sikrer, at der både bygges nyt og renoveres, så alle kan få en god bolig,” kommenterede hun.

Det faldt tydeligvis i beboernes smag, at den socialdemokratiske statsministerkandi-dat var glad for Landsbyggefonden.

”Jeg synes, det er så vigtigt, at I står fast. Bliver ved med at stå på, at vi beholder pen-gene i Landsbyggefonden,” sagde Tove Søndergaard, der er beboer i Fyrkildeparken.

”Det er det, vi kæmper for. At sige til regeringen, at de 13 milliarder, I tager ud af Landsbyggefonden. De skal blive ved lejerne,” svarede Mette Frederiksen.

Realisering af planen til bekæmpelse af parallelsamfund skal tages fra de tilskud, staten betaler til de private friskoler.

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet

Stort presseopbud

Dagen før var Mette Frederiksen af stats--minister Lars Løkke Rasmussen i Fol-ke-tingets spørgetime afkrævet svar på, hvor finansieringen af regeringens parallelsamfundsplan skal komme fra, når pengene ikke må hentes i Landsbyggefonden. Svaret kom i Aalborg, hvor det blev afleveret til beboerne og de repræsentanter fra pressen, der var til stede. Ud over Fagbladet Boligen var det blandt andet Nordjyske Medier, Dan-marks Radio og TV 2.

”Realisering af planen til bekæmpelse af parallelsamfund skal tages fra de tilskud, staten betaler til de private friskoler,” sagde Mette Frederiksen. 

Og udsigten til, at pengene ikke skal tages i Landsbyggefonden, faldt i god smag hos de cirka 75-100 beboere, der gav en højlydt applaus ved udsigten til, at andre også kan få renoveret deres boliger.

Boligafdelinger er forskellige

Under besigtigelsen af det nye Aalborg Øst blev Mette Frederiksen også præsenteret for de nye private udlejningsboliger, som bliver opført i det ellers store og hidtil udelukkende almene boligområde.

”En reducering af andelen af almene boliger er en god idé nogle steder. Som her, hvor I allerede selv er begyndt. Det kan sikkert også virke andre steder. Men boligafdelinger er forskellige, og det er deres problemer også, andre steder skal der noget andet til,” sagde hun.

Det var afgjort en kærlig modtagelse, Mette Frederiksen fik, da hun besøgte Fyrkildeparken i sin nye valgkreds. Nu hørte de små 100 fremmødte tydeligvis også til segmentet af socialdemokratiske vælgere. Men selv om velkomsten var kærlig, gav de ikke statsministerkandidaten en betingelsesløs blankocheck i hendes virke. 

”Det skal ikke bare være snak det her.  Vi har hørt dig sige, at du vil arbejde for, at vi kan beholde pengene i Landsbyggefonden. Det er fint. Men vi har også en forventning om, at du leverer varen,” sagde en af tilhørerne.

Han høstede et betydeligt bifald på bemærkningen.

”Vi er meget taknemmelige over, at vores renovering er ved at falde på plads. Men der er mange andre steder, der trænger,” tilføjede en dame, som hed Dorthe.

En anden dame, der hed Dorthe – ”Dorthe Marie” – fik ordet. 

”Det er meget problematisk for sådan en som mig på fire hjul at finde en bolig. Jeg – og andre i min situation – er helt afhængig af, at Landsbyggefonden i forbindelse med deres renoveringer sikrer tilgængelighed til flere boliger,” sagde hun, inden hun akkompagneret af betydelige klapsalver rakte mikrofonen op til ordstyreren.


Fagbladet Boligen nr. 3 - 2018

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste