13. APR. 2018 KL. 00:00

’Fingrene væk fra lejernes penge’-kampagne har nu 16.500 underskrifter

christian-skaurup-jensen-til-1-kreds.jpg

Carsten Andersen

I dag er der ca. 15.300 digitale og 1.200 fysiske underskrifter imod regeringens parallelsamfundsudspil. 16.500 ikke er meget ud af ca. 1 mio. beboere, og der skal flere underskrifter til, derfor fortsætter indsamlingen indtil den 18. maj 2018.

Christian Jensen er en af initiativtagerne bag underskriftsindsamlingen ’Fingrene væk fra lejernes penge’. Han mener, at det er en nødvendig kampagne, og håber at endnu flere vil bakke op og skrive under.

Hvis du vil skrive under,   kan du gøre det digitalt her.

”Jeg syntes, at vores initiativ er vigtigt, fordi der skal gøres noget. Det her er rigtig alvorligt. Alene i Københavns Kommune er der renoveringer for 1,8 mia. kroner, der bliver sat i stå, hvis finansieringen af regeringens plan mod parallelsamfund gennemføres,” siger Christian Jensen, som også er bestyrelsesformand for Muregården i Korsgade på Nørrebro.

I regeringens udspil ’Ét Danmark uden parallelsamfund – Ingen ghettoer i 2030’ fremgår det, at regeringen frem til 2026 vil bruge 12 milliarder ud af 21 milliarder kroner fra Landsbyggefonden.

Christian Jensen mener, at udspillet vil have det modsatte af den ønskede effekt.

”Det vil gøre den almene sektor til en ghetto i almindelighed. Renoveringen vil gå i stå. Og de, der blandt andet trækker læsset i bestyrelsen og sørger for, at afdelingerne fungerer, vil flytte. Og den kæmpe integrationsmaskine, som den almene sektor er, vil bortfalde,” siger han.

Budskabet rammer ikke beboerne
Kampagnen har også en Facebook-side, hvor der er mailadresser til de fire initiativtagere samt Christian Jensens telefonnummer. I skrivende stund har den lidt over 1000 følgere.

Ude i boligorganisationerne gør de også sit for at udbrede kendskabet. Pia Skov, som er vicedirektør i AAB, er en af dem, der er gået forrest.

Hun har udsendt digitale nyhedsbreve til afdelingsbestyrelserne med fokus finansieringsdelen i regeringens udspil. Hun har bragt budskabet til afdelingsmøder, og hun opfordrer til fysisk at samle underskrifter og hænge underskriftsblanketten op. Hun bruger tilmed en stor gul signatur i sin e-mail, som gør opmærksom på kampagnen til alle hun korresponderer med. Men hun frygter, at det ikke er nok.

”Jeg tror desværre ikke, det er særlig højt på dagsordenen. Jeg er bekymret for, at beboerne ikke ved, hvilken betydning det har, at udspillet mod parallelsamfund bliver finansieret via Landsbyggefonden,” siger Pia Skov.

Hendes bekymring bliver delt af Camilla Hegnsborg. Hun er formand for BL’s 1. kreds og bestyrelsesformand i DAB’s boligafdeling Frydenspark. Hun har indtil videre brugt samme taktikker til at udbrede kendskabet til underskriftsindsamlingen.

”Jeg tror vi skal have fat i boligorganisationerne og driftskontorene. Der skal gøres noget aktivt fra mere end græsrødderne. Jeg tror, vi skal opfordre til, linket bliver sendt i e-mail signaturen, hver gang alle medarbejderne i boligorganisationer skriver ud til nogen. Så kommer budskabet også ud til samarbejdspartnere og leverandører,” siger Camilla Hegnsborg.

De tre andre initiativtagere til underskriftsindsamlingen er Karin Thomsen, Lars Olsen og Karin Junkov.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste