05. APR. 2018 KL. 15:36

Direktør: Tager urimelig lang tid at smide familier ud

20160907-145015-4_69mb.jpg

Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Selv om boligretten for nylig har afgjort, at en hel familie fra Motalavej i Korsør skal ud af lejemålet efter sønnens dom for kriminalitet, mener formand, at sagen er trukket ud.

Selv om boligretten for nylig har afgjort, at en hel familie fra Motalavej i Korsør skal ud af lejemålet efter sønnens dom for kriminalitet, mener formand, at sagen er trukket ud.

12. marts 2017. På denne dag blev en dengang 16-årig dreng dømt et års fængsel. Han havde begået vold og røveri på Motalavej i Korsør. Formand Ebbe Jens Ahlgren, BoligKorsør, fortæller, at de som boligorganisation havde to valgmuligheder.

Den ene var at opsige lejemålet, hvilket betød, at familien havde tre måneder til at flytte i. Den anden var at ophæve lejemålet, hvilket betød, at familien skulle fraflytte lejemålet efter 5-7 dage.

”I det øjeblik, der falder dom, vælger vi at ophæve lejemålet. Man skal se det her i en kontekst af, at der var en masse uroligheder på Motalavej, Jeg skrev dengang i dagspressen og sagde til tv-kameraerne, at hvis de unge ikke stopper balladen på Motalavej, vil det få konsekvenser for dem og deres familier,” fortæller formanden.

En enig boligret tilkendegav for nylig, at BoligKorsør var i sin gode ret til at ophæve lejemålet med begrundelse i drengens dom for vold og røveri.

Gik næsten et år

Familiens forsvarer bedyrede, at der ikke havde været nogen problemer med familien, som på ingen måde skabte utryghed. Ud fra et proportionsprincip mente hun derfor, at familien skulle have lov til at blive boende.

Selv om Ebbe Jens Ahlgren er glad for boligrettens afgørelse, ærgrer han sig over, at der skulle gå næsten et år, inden sagen kom for boligretten.

”Det er en urimelig lang sagsbehandlingstid, når vi kører med en nul tolerance-politik. Det er jo ikke rimeligt, at vi skal drives rundt i manegen, før vi kan ophæve et lejemål. Så det er et godt signal om, at man skal overholde reglerne, for ellers er der konsekvenser. I så fald ville det jo være ren galimatias, om vi må ophæve et lejemål eller ej,” siger han.

Lige nu er sagen der, hvor boligretten beder begge parter om at indgå et forlig om, hvornår familien kan flytte. Viser det sig, at parterne ikke kan nå til enighed, afsiger boligretten en dom på, hvornår familien skal fraflytte.

Familien, bestående af mor, far og tre sønner på 17, 15 og 13 år, har boet i boligen hos BoligKorsør siden 1998.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1942 )

0

Læseliste