09. OKT. 2017 KL. 11:18

Boligen er blevet til Fagbladet Boligen

collage-til-heidi.jpg

De almene boligorganisationers blad til ansatte, beboerdemokrater og interessenter skifter navn, layout og indhold. Magasinet er ikke længere et nyhedsmagasin. Det er et baggrunds- og reportagemagasin.  Det primære nyhedsorgan er fremover bladets splinternye hjemmeside, fagbladetboligen.dk

Boligen er siden 1939 udkommet som et månedsblad. I 1939 var et månedsblad en tidssvarende og velfungerende nyhedsformidler. Beslutningsprocesserne internt i det, der dengang hed boligbevægelsen, gik ikke stærkere, end at man med et månedsmagasin i tilfredsstillende grad kunne oplyse meningsdannere og beslutningstagere. Det samme var tilfældet i forhold til den politiske beslutningsproces i kommuner og på Christiansborg.

Sådan er det ikke mere. Informationssamfundet har indhentet os. Minutter efter, at en begivenhed sker, eller et politisk udspil offentliggøres, kan det følges på nettet. Er det vigtigt nok, transmitteres det live. Og minutter efter offentliggørelsen kan man via Twitter og Facebook følge interessenters reaktion på, hvad der nu er sket.

Tiden er løbet fra, at man kan vente en måned på reaktionen.

                     

Ny hjemmeside

Derfor får Fagbladet Boligen nu en ny hjemmeside, som erstatter den hidtidige blboligen.dk. Den nye hedder ”fagbladetboligen.dk”, og den bliver BL’s primære nyhedsmedie. Det er her, man fremadrettet vil kunne følge boligpolitiske forhandlinger live, læse aktuelle reportager fra BL’s eller medlemmers store arrangementer – og det er her, man den 1. december kan følge offentliggørelsen af regeringens liste over udsatte boligområder. Og det er her, vi vil samle kommentarerne fra de berørte boligorganisationer, politikere, kommuner med mere. 

Reportager fra ind- og udland

Bladet skal fremadrettet bruges til det, som det gør bedst… Her vil stadig blive offentliggjort de nyheder, redaktionen i forbindelse med research, egen-undersøgelser eller andet afdækker. Men de researchede nyheder vil typisk være en del af en baggrundsartikel eller reportage og ikke sat op som en nyhedsartikel. I bladet vil vi også fortsat samle reportager fra både ind- og udland, som kan vise både det gode og det dårlige eksempel på drift, administration, renovering, aktivitetsdag med meget mere.

Da redaktionen bag bladet fremover vil bruge god tid på at researche og udvikle de bedste artikler og reportager til bladet, og bladet ikke længere skal være båret af nyheder, vil det kun udkomme hver anden måned. Til gengæld udkommer det med flere sider, større og flottere artikler.
Redaktionen ønsker alle god fornøjelse med Fagbladet Boligen og dens nye hjemmeside fagbladetboligen.dk 

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1942 )

0

Læseliste