14. NOV. 2017 KL. 13:17

Politiet øger tilstedeværelsen i Mjølnerparken

mjoelnerparken.jpg

Scanpix

Vicepolitiinspektør i Københavns Politi understreger, at der ikke er tale om en bevogtning af boligområdet på Nørrebro, som den ved synagogen i Krystalgade, hvor politiet står på bestemte poster med geværer.

Beboerne i Mjølnerparken kan ånde lettet op, og forretningsfører Steffen Boel Jørgensen, Lejerbo, er en glad mand i disse dage. I de seneste uger har banderelaterede skudepisoder i Mjølnerparken, hvor beboere har været vidner og måttet flygte fra kugleregn, fået beboerne til at sige stop.

Kravet har været øget politibevogtning af Mjølnerparken.  Det krav er dog ikke blevet imødekommet. Til gengæld har Københavns Politi øget tilstedeværelsen i området. Således lyder det fra vicepolitiinspektør Jesper Lauenborg Bangsgaard, Københavns Politi.                                                                                                              

”En bevogtning er, når man står et bestemt sted og er bevæbnet og venter på, at der sker noget, som den i Krystalgade ved synagogen.  I Mjølnerparken har vi sat mere politi ind og er oftere til stede. Og det gør vi på grund af situationen i området, og at det er et ønske fra beboerne. Vores øverste ledelse har signaleret, at vi gerne vil komme beboernes ønske i møde,” uddyber vicepolitiinspektøren, som fortæller, at den øgede tilstedeværelse ikke sker i tidsrum, hvor beboerne ligger og sover, men ud fra en vurdering af, hvornår der tidligere har været mest aktivitet og flest episoder i området.

Stor ros til politiet   

Steffen Boel Jørgensen har ikke andet end ros tilovers for politiet:

”Vi er blevet imødekommet, og vi er glade. Vi roser politiets operationelle ledelse. Selvom det ikke er det oprindelige ønske om bevogtning af Mjølnerparken, så har vi fået en synlig tilstedeværelse af politi i området. Jeg mener dog, at politikerne skulle være mere tydelige og opmærksomme, når 2.000 borgere er bekymrede og ønsker bevogtning.”

Steffen Boel Jørgensen fortæller, at de som boligselskab også gerne vil bidrage med løsninger og er i gang med at se på, hvad de kan gøre for at sætte nye initiativer i værk. Han vil dog ikke kommentere specifikt på, hvilke initiativer der er tale om, men fortæller, at et af initiativerne går ud på belysning.

Flere medier beretter desuden om, at der skulle være indgået en våbenhvile imellem de to verserende bander, Loyal To Familia og Brothas.

Til det svarer vicepolitiinspektør Jesper Lauenborg Bangsgaard, Københavns Politi:
”Vi har registeret, at det er tilfældet, og så har vi ingen kommentarer til det.”

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste