18. NOV. 2017 KL. 00:00

Özlem Cekic i TED Talks: ”Venskaber vaccinerer mod fordomme”

_k3a5100.jpg

Martin Ljung Krabbe

Den tidligere folketingspolitiker opfordrede til stærke fællesskaber og gode samtaler i sit korte foredrag til deltagerne ved Almene Boligdage.

I otte år var hun folketingspolitiker for SF, men siden 2015 har Özlem Cekic været selvstændig foredragsholder. Og et af disse foredrag gav hun lørdag formiddag til deltagerne ved Almene Boligdage. Foredraget var markedsført som en TED Talk efter det amerikanske foretagende, som arrangerer og filmer foredrag under overskriften ”Ideer, der er værd at sprede.”

Cekic’ idé til publikum var, at den almene sektor ved hjælp af samtaler og møder imellem forskellige kulturer er med til at vaccinere befolkningen imod fordomme. Hun voksede op med had og mistro imod den etnisk danske befolkning, men et arbejde i Føtex og dermed mødet med den almene dansker fik hende på andre tanker.

”Grunden til, jeg står her i dag og har taget de demokratiske værdier til mig, er, at jeg har mødt ildsjæle som jer. Folk, der ikke giver op, trods mit had, mine fordomme og min afmagt. Der skal to til at bygge en bro, og det kræver en indsats fra begge sider, og uden nogen som jer ville det ikke ske. I må aldrig nogensinde opgive mennesket,” sagde Özlem Cekic.

Mor ville bo i Mjølnerparken

Og Cekic fortalte også, at hun selv har erfaringer fra den almene boligsektor. Da hendes forældre kom til Danmark for mange år siden, drømte de om at bo i boligområdet Mjølnerparken.

”Min mor mente, at Mjølnerparken havde de flotteste store altaner, der var rigtig gode legepladser og grønne områder, og der var mange gode naboskaber og fællesskaber. Den fortælling kommer aldrig frem i medierne,” sagde Özlem Cekic.

Og disse fordomsnedbrydende fællesskaber, som hun er vokset op med, mener hun stadig findes i den almene sektor i dag. Og dem skal vi værne om, sagde hun til publikum.

”Løsningen er hverken ghettolister eller nedrivning af boligerne, som mange politikere foreslår. I stedet skal man styrke ildsjæle som jer,” sagde Özlem Cekic.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2073 )

0

Læseliste