18. NOV. 2017 KL. 00:00

Özlem Cekic i TED Talks: ”Venskaber vaccinerer mod fordomme”

_k3a5100.jpg

Martin Ljung Krabbe

Den tidligere folketingspolitiker opfordrede til stærke fællesskaber og gode samtaler i sit korte foredrag til deltagerne ved Almene Boligdage.

I otte år var hun folketingspolitiker for SF, men siden 2015 har Özlem Cekic været selvstændig foredragsholder. Og et af disse foredrag gav hun lørdag formiddag til deltagerne ved Almene Boligdage. Foredraget var markedsført som en TED Talk efter det amerikanske foretagende, som arrangerer og filmer foredrag under overskriften ”Ideer, der er værd at sprede.”

Cekic’ idé til publikum var, at den almene sektor ved hjælp af samtaler og møder imellem forskellige kulturer er med til at vaccinere befolkningen imod fordomme. Hun voksede op med had og mistro imod den etnisk danske befolkning, men et arbejde i Føtex og dermed mødet med den almene dansker fik hende på andre tanker.

”Grunden til, jeg står her i dag og har taget de demokratiske værdier til mig, er, at jeg har mødt ildsjæle som jer. Folk, der ikke giver op, trods mit had, mine fordomme og min afmagt. Der skal to til at bygge en bro, og det kræver en indsats fra begge sider, og uden nogen som jer ville det ikke ske. I må aldrig nogensinde opgive mennesket,” sagde Özlem Cekic.

Mor ville bo i Mjølnerparken

Og Cekic fortalte også, at hun selv har erfaringer fra den almene boligsektor. Da hendes forældre kom til Danmark for mange år siden, drømte de om at bo i boligområdet Mjølnerparken.

”Min mor mente, at Mjølnerparken havde de flotteste store altaner, der var rigtig gode legepladser og grønne områder, og der var mange gode naboskaber og fællesskaber. Den fortælling kommer aldrig frem i medierne,” sagde Özlem Cekic.

Og disse fordomsnedbrydende fællesskaber, som hun er vokset op med, mener hun stadig findes i den almene sektor i dag. Og dem skal vi værne om, sagde hun til publikum.

”Løsningen er hverken ghettolister eller nedrivning af boligerne, som mange politikere foreslår. I stedet skal man styrke ildsjæle som jer,” sagde Özlem Cekic.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste