18. NOV. 2017 KL. 00:00

Özlem Cekic i TED Talks: ”Venskaber vaccinerer mod fordomme”

_k3a5100.jpg

Martin Ljung Krabbe

Den tidligere folketingspolitiker opfordrede til stærke fællesskaber og gode samtaler i sit korte foredrag til deltagerne ved Almene Boligdage.

I otte år var hun folketingspolitiker for SF, men siden 2015 har Özlem Cekic været selvstændig foredragsholder. Og et af disse foredrag gav hun lørdag formiddag til deltagerne ved Almene Boligdage. Foredraget var markedsført som en TED Talk efter det amerikanske foretagende, som arrangerer og filmer foredrag under overskriften ”Ideer, der er værd at sprede.”

Cekic’ idé til publikum var, at den almene sektor ved hjælp af samtaler og møder imellem forskellige kulturer er med til at vaccinere befolkningen imod fordomme. Hun voksede op med had og mistro imod den etnisk danske befolkning, men et arbejde i Føtex og dermed mødet med den almene dansker fik hende på andre tanker.

”Grunden til, jeg står her i dag og har taget de demokratiske værdier til mig, er, at jeg har mødt ildsjæle som jer. Folk, der ikke giver op, trods mit had, mine fordomme og min afmagt. Der skal to til at bygge en bro, og det kræver en indsats fra begge sider, og uden nogen som jer ville det ikke ske. I må aldrig nogensinde opgive mennesket,” sagde Özlem Cekic.

Mor ville bo i Mjølnerparken

Og Cekic fortalte også, at hun selv har erfaringer fra den almene boligsektor. Da hendes forældre kom til Danmark for mange år siden, drømte de om at bo i boligområdet Mjølnerparken.

”Min mor mente, at Mjølnerparken havde de flotteste store altaner, der var rigtig gode legepladser og grønne områder, og der var mange gode naboskaber og fællesskaber. Den fortælling kommer aldrig frem i medierne,” sagde Özlem Cekic.

Og disse fordomsnedbrydende fællesskaber, som hun er vokset op med, mener hun stadig findes i den almene sektor i dag. Og dem skal vi værne om, sagde hun til publikum.

”Løsningen er hverken ghettolister eller nedrivning af boligerne, som mange politikere foreslår. I stedet skal man styrke ildsjæle som jer,” sagde Özlem Cekic.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1942 )

0

Læseliste