17. NOV. 2017 KL. 16:22

Ny hjemmeside skal skaffe flere unge beboerdemokrater

beboerdemokrati2.jpg

Helene Bagger

Mange boligorganisationer arbejder på at få flere unge beboerdemokrater. Med den nye hjemmeside”demokratinet.dk”, som blev lanceret til Almene Boligdage, kan de udveksle deres erfaringer.

Der var bobler og kransekage, balloner og sød popmusik, da den nye hjemmeside ”demokratinet.dk” blev lanceret ved Almene Boligdage 2017. Og specielt de to sidste, ungdommelige festartikler passede godt til arrangementets tema. For en stor del af fokus var rettet imod at få flere unge til at deltage i boligorganisationers bestyrelsesarbejde.

Demokratinet.dk er en ny hjemmeside, hvor beboerdemokrater kan finde inspiration og værktøjer, som bliver brugt i andre boligorganisationer. Ved hjælp af den nye hjemmeside kan den bedste måde at udføre forskellige former for bestyrelsesarbejde på derfor blive spredt til hele landet.

”Det, vi gerne ville med demokratinet.dk, var at gøre op med tanken om, at hvis man kommer fra Lejerbo, så bruger man Lejerbos redskaber, og hvis man kommer fra DAB, så bruger man DAB’s redskaber. For det kunne jo godt være, at der var et godt redskab ovre i det andet boligselskab,” sagde Katja Adelhøj Lindblad, udviklingschef hos Boligkontoret Danmark, der har udviklet hjemmesiden.

De unge skal med

Og selvom den nye hjemmeside kan bruges til at dele erfaringer om alle former for bestyrelsesarbejde, så fokuserede arrangementet mest på, hvordan man kan få flere unge til at deltage i beboerdemokratiet. Demokratinet.dk er nemlig en fortsættelse af Boligkontoret Danmarks projekt ”De unge beboerdemokrater – hvor er de henne?” fra 2+12.

Det projekt har forsøgt at finde frem til, hvorfor så få unge deltager i bestyrelsesarbejdet i landets almene boligforeninger. Man fandt blandt andet ud af, at flere end halvdelen af unge under 34 år aldrig havde hørt begrebet ”beboerdemokrati”, og at husstandsomdeling af beboerblade ikke er den bedste måde at få fat i dem på.

Med den viden har forskellige boligorganisationer forsøgt at udvikle værktøjer, der er bedre til at få fat i de unge, og som altså kan læses på demokratinet.dk. Hjemmesiden, der fremover skal drives af BL, er dog langt fra færdig, så hvis en boligforening eller en boligafdeling har gode erfaringer, som andre kan få gavn af, kan de dele dem på hjemmesiden.

Du kan besøge hjemmesiden og udforske værktøjerne på www.demokratinet.dk 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2077 )

0

Læseliste