18. NOV. 2017 KL. 05:58

Konservative og SF ønsker masterplan for Vollsmose

vollsmose12.jpg

Alex Tran

Søren Pape Poulsen: Absurd, at få meter er afgørende for, om kriminelle kan udsættes.

Der er stor politisk interesse for Odensebydelen Vollsmose i dagene op til det kommende kommunalvalg.

Fredag formiddag var formanden for Dansk Folkeparti på besøg i bydelen sammen med partiets spidskandidat i Odense, Alex Arentesen. Og klokken 13.30 i fredag eftermiddag kørte justitsminister Søren Pape Poulsen op foran Vollsmosesekretariatet… Han skulle også på gåtur igennem bydelen med sin borgmesterkandidat Søren Windell. Lidt usædvanligt havde Søren Windell inviteret sin byrådskollega Brian Dybro med turen. De er ikke gået i valgforbund. Men de er enige i et forhold: Næste gang, der skal laves en omfattende plan for Vollsmose, skal den virke. Og for at give planen den bedste start, skal der samles et bredt politisk flertal bag den.

Nye beboere skal tiltrækkes
”Der er betydelige problemer i denne bydel. Og det har der været det i mange år. Beboersammensætningen er skæv. Her bor for mange ressourcesvage. Skal der rettes op på det, skal noget af det eksisterende rives ned. Og nyt skal opføres. Nyt byggeri, der kan tiltrække andre typer beboere,” siger Søren Windell.

Han understreger dog med det samme, at der skal findes nye boliger til dem, der eventuelt må flytte.

”De, der bor her, har boet her i mange år. Både de og deres børn er odenseanere, uanset om de har en baggrund fra en fjern eller nær kultur. De er borgere i Odense og skal have service som sådan.

Konkret foreslår Søren Windell, at cirka 1.000 af de godt 9.000 beboere i Vollsmose må flytte for at give plads til andre typer boliger.

SF’s spidskandidat, Brian Dybro, er enig med Søren Windell i, at det er nødvendigt med en ændring i beboersammensætningen. Han er også enig i, at der bør bygges nyt, og at det nye skal kunne tiltrække et nyt segment af beboere. Her hørte enigheden dog op. Hvor Søren Windell ønskede ejerboliger, ønskede Søren Windell nye, men bedre almene boliger.

Justitsminister Søren Pape, der er medlem af det særlige ministerudvalg, der arbejder på at finde løsninger for parallelsamfundene, gav udtryk for enighed i, at der bør opføres alternative boligtyper i området.

”Det er det, som er ved at ske i Gellerup, og som man er blevet enige om er en god ide i Gellerup,” sagde han.

Justitsministeren understregede dog, at han ikke så de store perspektiver i at gøre eksisterende boliger til et mix af forskellige ejertyper.

”Nej! Det har vi været inde på før. Det er jeg ikke så meget for,” sagde han.

”Der er ikke noget galt med almene boliger, jeg bor selv i en,” fortsatte han.

Absurd

På vejen rundt i Vollsmose kom snakken ind på begivenhederne umiddelbart før valget i 2015, hvor der blandt andet blev kastet Molotovcocktails efter politiet, for kort tid siden faldt der dom ved landsretten om boligorganisationernes ret til at sætte de dømte uromagere ud af deres boliger.

”Cirka her går grænsen imellem to afdelinger i Vollsmose. Fordi han stod på denne side af grænsen, hvor han ikke bor, da han begik udåden, kan han ikke udsætte,” forklarede direktøren for boligorganisationen Civica.

”Det er jo absurd,” udbrød Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren udtrykte videre ærgrelse over, at det tager så lang tid for retssystemet at afgøre sådanne sager. Det er over to år siden, at begivenheden indtraf. Nu afventer man, at sagen skal prøves ved Højesteret.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste