17. NOV. 2017 KL. 10:27

Almene Boligdage 2017 skudt i gang

_k3a4539-2.jpg

Martin Ljung Krabbe

Jacob Bundsgaard og Palle Adamsen lagde i deres åbningstaler til Almene Boligdage 2017 vægt på, hvor uløseligt afhængige den almene sektor og det kommunale system er af hinanden.

Fredag formiddag i Scandinavian Congress Center i Aarhus blev den femte udgave af BL’s store tilbagevendende konference Almene Boligdage skudt i gang. Det gjorde den med taler fra BL’s formand, Palle Adamsen, og Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard. Og den opgave er Palle Adamsens yndlingsopgave som formand, fortalte han i sin tale.

”For det første er det helt fantastisk at samles med så mange mennesker, som alle brænder for de almene boliger. Og for det andet, fordi jeg er sikker på, at vi alle sammen vil blive klogere, dygtigere og mere stolte af at være en del af Danmarks Almene Boliger,” sagde Palle Adamsen.

Almene Boligdage har i 2017-udgaven 1.200 deltagere. De deltagere vil foruden oplæg fra blandt andre Mette Frederiksen, Rane Willerslev og Per Vers kunne deltage i 54 forskellige aktiviteter. Aktiviteterne er delt ind i de fem kategorier: Boligsociale Indsatser, Fremtidens Beboerdemokrati, Effektivisering, Fremtidens Familie- og Boformer og Byudvikling og Bæredygtighed. De vil foregå i kongrescenteret og rundt i hele Aarhus by.

”Fælles for alle aktiviteterne er, at de viser gode solide indsatser fra den almene sektor,” sagde Palle Adamsen.

Almene boliger skal hjælpe imod ulighed

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, der trods en travl kommunalvalgkamp havde fundet tid til at byde velkommen, virkede yderst tilfreds med sin kommunes samarbejde med den almene sektor. Han påpegede blandt andet dens gavnlighed i kampen imod ulighed.

”I kampen imod ulighed kommer den almene sektor til at spille en fuldstændig afgørende rolle. Ikke fordi I skal løse opgaven alene, men fordi forudsætningen for at skabe et lokalområde, der hænger godt sammen, er, at vi har mange forskellige typer af mennesker, der bor sammen,” sagde Jacob Bundsgaard.

Den almene sektor blev også fremhævet i kampen imod sociale problemer i det udsatte boligområde Gellerup/Toveshøj i Aarhus’ vestlige del. Her skulle borgmesteren selv til valgarrangement senere, ligesom også nogle af konferencens ekskursioner går til den bydel.

​”I de udfordringer er vi i kommunen og i den almene sektor uløseligt afhængige af hinanden. Vi har et fælles ansvar for at løse de udfordringer, som kan true den sammenhængskraft, der skal være i en by og i et samfund. Men her har den almene sektor også været rigtig god til at tage nogle store favntag imod disse ret vanskelige problemstillinger,” sagde borgmesteren.

Læs hele programmet for Almene Boligdage

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste