23. MAR. 2017 KL. 00:00

Indblik: Skoler skal løfte elever

novaskolen13.jpg

Alex Tran

Skoler i udsatte boligområder skal løfte elever i dansk og matematik.

500 millioner kroner. Det beløb vil regeringen ifølge statsministerens nytårstale bruge på at løfte de fagligt svageste elever i folkeskolen over tre år. Pengene skal gå til omkring 100 skoler med mange elever med et lavt fagligt niveau, og en meget stor del af de skoler ligger i udsatte boligområder. Det viser en ny analyse fra BL – Danmarks Almene Boliger.

Analysen slår fast, at unge, der tager afgangseksamen fra skoler i udsatte boligområder, generelt klarer sig langt dårligere i dansk og matematik end unge fra resten af landet. Mange forlader folkeskolen med karakterer, der er så lave, at de har svært ved at få en uddannelse. Fremover bliver det endnu sværere. Der er allerede karakterkrav på erhvervsuddannelserne, og fra 2019 gælder det også gymnasiet.

Regeringen arbejder i disse dage på at udvikle et lovforslag, der blandt andet får afgørende betydning for, hvilke skoler der kan få glæde af de 500 millioner. Boligen har set nærmere på to skoler med mange elever fra udsatte boligområder. På den ene skole er karaktererne for lave. På den anden skole ligger de på niveau med resten af landet.

Analyseinstituttet A&B Analyse har for Boligen talt med 21 skoler i udsatte boliger. Alle er enige om, at opgaven med at hæve eleverne i dansk og matematik kan løses. Men de peger på forskellige metoder.

Red.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste