21. MAR. 2017 KL. 00:00

Boligorganisationer med grønne fingre søges

nyttehave_2_full-window-size.jpg

Friluftsrådet

1 million kroner venter på projektideer fra almene boligorganisationer og beboere, der kan skabe mere friluftsliv.

Friluftliv skal være for alle – og helst så mange som muligt!

Friluftsrådet, som er en selvstændig, ikke-statslig paraplyorganisation, der samler over 90 foreninger, har som led i rådets mission om at udbrede glæden ved naturen til danskerne, netop lanceret pulje på 1 million kroner møntet på beboere og almene boligorganisationer.

I alt leder Friluftsrådet efter 12 projekter, der skal inspirere almene boligorganisationer, beboere og ansatte til at udvikle deres grønne og blå udearealer, og trække beboerne udenfor til aktiviteter og naturoplevelser. Konkurrencen gennemføres i samarbejde med BL - Danmarks Almene Boliger.

”Der er mange potentialer for flere naturoplevelser i byen. De almene boligområder har flere steder store arealer, som i højere grad kan aktiveres. Vi vil gerne se projektidéer fra både beboere og boligorganisationer,” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Pileflet eller udekøkken?
Går man rundt med en grøn idé er det bare at søge. Uanset om man beboer, bestyrelse, forening eller ansat i en boligorganisation.

Førstepræmien er på 400.000 kr., andenpræmien er på 200.000 kr., og derudover kan 8 projektideer opnå en præmie på hver 50.000 kr.

Man kan søge om støtte både til større, sammenhængende projekter og enkeltstående aktiviteter. Fx omdannelse af et fladt areal til et kuperet område med beplantning, pilefletshuler, madpakkehus, grillplads og udekøkken. Eller en gruppe beboere, der vil lave deres egen honning og derfor gerne vil etablere bistader.

”De fleste mennesker i Danmark bor i en by, men forbinder ofte naturen, skoven, stranden med noget, der ligger langt væk. Men naturen er også i byen, hvor der er kamp om pladsen. Vi vil med puljen gerne skabe grobund for endnu flere naturoplevelser i byen og der, hvor folk bor,” siger Jan Ejlsted.

De indkomne projektforslag vil blive vurderet på originalitet, evne til at inddrage og aktivere beboere i nye fællesskaber. Der er ansøgningsfrist 15. september.

Læs mere om konkurrencen og kriterierne.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se vinderen af årets RENOVER prisen 2020

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se vinderen af årets RENOVER prisen 2020

Artikler

vi anbefaler

SOLBAKKEN DSC 6320 Boligformand: "Ghettopakken vil give store problemer"
Kryger (1) BL’s kredse er klar til nye udfordringer
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03257 57 organisationer i appel: Danmark har brug for en folkesundhedslov
Mettemogensen Domea.Dk Foto Jacob Ljørring 6189 (3) Hun skal bygge almene boliger til delebørn
Se alle artikler ( 1839 )

0

Læseliste